Δημόσια ΥγείαΞεκινούν οι επιτάξεις περίπου 150 γιατρών από την Βόρεια Ελλάδα

Ξεκινούν οι επιτάξεις περίπου 150 γιατρών από την Βόρεια Ελλάδα

- Advertisement -
  • Γράφει η Χριστίνα Χατζηπαλαμουτζή

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία επίταξης των υπηρεσιών ιδιωτών γιατρών σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου, ξεκινώντας αρχικά από τη Βόρεια Ελλάδα, όπου αναμένεται να επιστρατευθούν περίπου 150 ιδιώτες γιατροί.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία επίταξης των υπηρεσιών ιδιωτών γιατρών σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου, ξεκινώντας αρχικά από τη Βόρεια Ελλάδα, όπου αναμένεται να επιστρατευθούν περίπου 100 ιδιώτες γιατροί. 

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Ο ακριβής αριθμός οριστικοποιήθηκε χθες το βράδυ, μετά την επεξεργασία στοιχείων για τα κενά που υπάρχουν στο ΕΣΥ. Τα πρώτα φύλλα πορείας αναμένεται να φύγουν αύριο, Τετάρτη και σύμφωνα με πληροφορίες, η αποστολή τους θα είναι κυλιόμενη, με βάση τις ανάγκες των περιοχών που στοχεύεται να καλυφθούν.

Η α’ φάση επιστράτευσης θα αφορά ιατρικό προσωπικό που θα καλύψει κενά στις υγειονομικές περιφέρειες της Ανατ. Μακεδονίας, της Δ. Μακεδονίας και της Θεσσαλίας.

Αναμένεται να επιστρατευθούν συνολικά 150 ιατροί έναντι 210 που είχαν αξιοποιηθεί τον περασμένο Μάρτιο, όταν είχε και πάλι προχωρήσει το μέτρο της επίταξης ιατρικών υπηρεσιών.

Μέχρι στιγμής πάντως στην πρόσκληση του Υπ. Υγείας έχουν απαντήσει θετικά περίπου 20 ιατροί, αριθμός που πιστοποιεί τη χαμηλή ανταπόκριση. Ως ακραίο παράδειγμα μάλιστα αναφέρεται από πηγές του υπ. Υγείας, ο νομός Μαγνησίας όπου από τους 43 ιδιώτες παθολόγους γιατρούς, ουδείς προσεφέρθη εθελοντικώς.

Στόχος του υπ. Υγείας είναι να μην επιστρατευθούν οι ίδιοι ιατροί με εκείνους περασμένου Μαρτίου και να κινηθούν σε δεξαμενή ηλικιακά νεότερων ιατρών.

Οικονόμου: Ξεκινά η διαδικασία για τις επιτάξεις γιατρών

«Ξεκινάει η διαδικασία, θα ολοκληρωθεί εντός 48 ωρών, έχει γίνει ήδη η προεργασία. Θα είναι αριθμός κοντά στο τριψήφιο (σ.σ. των γιατρών που θα επιστρατευτούν) αν δεν καλυφθούν τα κενά, κυρίως σε ό,τι αφορά τη βόρεια Ελλάδα», όπως τόνισε ο κ. Γ. Οικονόμου, μιλώντας στο MEGA.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως η επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα παραμένει επιβαρυμένη, ενώ μεγαλύτερο κίνδυνο αντιμετωπίζουν οι ανεμβολίαστοι συμπολίτες μας και το βασικό όπλο ενάντια στον κορωνοϊό είναι το εμβόλιο.

«Υπάρχει μια σταθεροποίηση αλλά αρμοδιότεροι για αυτό είναι οι ειδικοί. Τα υγειονομικά μέτρα που ισχύουν εδώ και μια εβδομάδα έχουν αποδώσει», τόνισε ο κ. Οικονόμου, σημειώνοντας ότι και οι εκτεταμένοι έλεγχοι των Αρχών έχουν αποτέλεσμα.

Σε ικανοποιητικό ρυθμό οι εμβολιασμοί 

«Γίνεται προσπάθεια από το σύνολο της πολιτείας να αντιμετωπίσουμε τον κορωνοϊό έτσι ώστε να περιορίσουμε όσο μπορούμε τις ανθρώπινες απώλειες. Οι εμβολιασμοί εξελίσσονται με έναν πιο ικανοποιητικό ρυθμό και είναι βάσιμη ελπίδα ότι βρισκόμαστε σε μια σταθεροποίηση».

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ