Δημόσια ΥγείαΞεκινά η διαπραγμάτευση για συλλογική σύμβαση ΙΣΑ - ΕΟΠΥΥ

Ξεκινά η διαπραγμάτευση για συλλογική σύμβαση ΙΣΑ – ΕΟΠΥΥ

- Advertisement -

Θετκή εξέλιξη χαρακτηρίζει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ), τη δρομολόγηση του αιτήματος του για την υπογραφή συλλογικής σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ. Ειδικότερα, ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο του ΙΣΑ Γιώργο Πατούλη ανακοίνωσε ότι, έδωσε εντολή στον ΕΟΠΥΥ να ξεκινήσει η διαπραγμάτευση για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης με τους εκπροσώπους των ιατρών.

Θετκή εξέλιξη χαρακτηρίζει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ), τη δρομολόγηση του αιτήματος του για την υπογραφή συλλογικής σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Πρόκειται για μια θετική εξέλιξη την οποία ο ΙΣΑ θα παρακολουθεί το επόμενο χρονικό διάστημα. Ο κ. Πατούλης τόνισε επίσης την ανάγκη για χρηματοδότηση της ΠΦΥ και κατάργηση του Clawback που οδηγεί σε οικονομική ασφυξία τους παρόχους Υγείας ενώ επεσήμανε ότι η συνεργασία του ΕΟΠΠΥ, με τους εκπροσώπους του ιατρικού κόσμου θα αποβεί προς όφελος του ασθενή και της δημόσιας Υγείας.

Συνδικαλιστικό δικαίωμα

Σύμφωνα με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, η σύναψη συλλογικής σύμβασης εργασίας με τον ΕΟΠΥΥ αποτελεί το σημαντικότερο συνδικαλιστικό δικαίωμα του ιατρικού σώματος και ύψιστη έκφανση της φύσης του ΙΣΑ ως το πλέον αντιπροσωπευτικό επαγγελματικό σωματείο- συνδικαλιστικό όργανο των ιατρών της Αθήνας.

Όπως είχαν αναφέρει σε πρόσφατη ανακοίνωσή, οι γιατροί της Αθήνας, η διεκδίκηση της σύναψης συλλογικής σύμβασης εργασίας μεταξύ ΙΣΑ και ΕΟΠΥΥ αποτελεί μόνιμο και διαχρονικό αίτημα μας, ήδη από το 2012. Κάτι τέτοιο δεν επιτεύχθηκε δυστυχώς τότε, όταν κάποιοι από τα μέλη μας εσπευσμένα προέβησαν στη σύναψη ατομικών συμβάσεων, ματαιώνοντας τις προσπάθειές μας.

Τα αποτελέσματα ήταν σαφή και απτά: χωρίς καμία διαπραγματευτική δύναμη του ιατρικού σώματος επιβλήθηκε αλλά και συνεχίζει να επιβάλλεται σε βάρος των ιατρών ένα ληστρικό clawback.

Πετύχαμε όμως τότε, αναφέρει η ανακοίνωσή, μία σημαντική κατάκτηση: την πιστοποίηση όλων των γιατρών μελών μας κατοχυρώνοντας το αυτονόητο δικαίωμα στη συνταγογράφηση ανεξάρτητα από τη σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ.

Ιατρική αμοιβή

Σήμερα, πρέπει να προχωρήσουμε και να δώσουμε στο ιατρικό σώμα της Αθήνας μία δεύτερη ευκαιρία: Αποτελεί απόλυτη πεποίθηση μας ότι ο ΙΣΑ μπορεί μέσα από μία συλλογική σύμβαση (αντίστοιχη με εκείνη των φαρμακοποιών και των φυσικοθεραπευτών) να εκπροσωπήσει επάξια τα συμφέροντα των ιατρών εκείνων που επιθυμούν να συμβληθούν με τον ΕΟΠΥΥ και να έχει μία διαπραγματευτική δύναμη με τον ΕΟΠΥΥ ώστε να εξασφαλιστεί επιτέλους μία αξιοπρεπής αμοιβή των ιατρών της ΠΦΥ, όπως τους αξίζει.

Με βάση τη μέχρι σήμερα εμπειρία και πορεία του ΕΟΠΥΥ ο ΙΣΑ νοιώθει βαριά την ευθύνη να κάνει άλλη μία προσπάθεια για κάτι που είναι όμως εφικτό, αλλά μπορεί να γίνει μόνο με τη σύμπραξη των συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ ιατρών.

Είναι ώρα ευθύνης και για τον κάθε ένα συμβεβλημένο ιατρό. Ο καθένας θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του και να πάρει την τύχη στα χέρια του, καταλήγει η ανακοίνωσή του ΙΣΑ.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ