Δημόσια ΥγείαΘεμιστοκλέους: Καίρια η εγκατάσταση συστήματος RIS/PACS στα νοσοκομεία

Θεμιστοκλέους: Καίρια η εγκατάσταση συστήματος RIS/PACS στα νοσοκομεία

- Advertisement -

Ο Υφυπουργός Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους και ο Γενικός Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού Άρης Αγγελής, συμμετείχαν στην ενημερωτική ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου «Εγκατάσταση συστημάτων RIS/PACS και απομαγνητοφώνησης ιατρικών πράξεων και γνωματεύσεων στα Δημόσια Νοσοκομεία και τις δομές ΠΦΥ της χώρας», το οποίο χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Μεταρρύθμιση Δημόσιου Τομέα 2014-2020».

Ο Υφυπουργός Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους και ο Γενικός Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού Άρης Αγγέλης, συμμετείχαν στην ενημερωτική ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου «Εγκατάσταση συστημάτων RIS/PACS και απομαγνητοφώνησης ιατρικών πράξεων και γνωματεύσεων στα Δημόσια Νοσοκομεία και τις δομές ΠΦΥ της χώρας», το οποίο χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Μεταρρύθμιση Δημόσιου Τομέα 2014-2020».

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Η εφαρμογή των RIS/PACS αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα έργα ψηφιακού μετασχηματισμού στον τομέα της Υγείας το οποίο βρίσκεται ήδη στο στάδιο υλοποίησης και πρόκειται να ολοκληρωθεί κατά το μεγαλύτερο μέρος του μέχρι τον Ιανουάριο του 2025.

«Η εγκατάσταση ενός αποτελεσματικού συστήματος RIS/PACS στα δημόσια νοσοκομεία, αποτελεί καίρια ανάγκη, με πολλαπλά οφέλη, τόσο για τους ασθενείς, όσο και για τους ίδιους τους ιατρούς. Το έργο αυτό θα συμβάλλει αποτελεσματικά στη μείωση του χρόνου που απαιτείται για την πρόσβαση σε εικόνες και πληροφορίες, στη βελτίωση της συνεργασίας μεταξύ των ιατρικών ομάδων αλλά και στην εξοικονόμηση πόρων. Ο γιατρός, για παράδειγμα, θα μπορεί να βλέπει την μαγνητική στην οθόνη του υπολογιστή του, να υπαγορεύει τη διάγνωσή του και αυτή αυτόματα να καταγράφεται σε κείμενο, εξοικονομώντας έτσι πολύτιμο χρόνο. Στόχος μας είναι να ενισχύσουμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας αξιοποιώντας όλα τα διαθέσιμα εργαλεία και να διασφαλίσουμε την άμεση και αποτελεσματική πρόσβαση των πολιτών στις δομές υγείας», σημείωσε ο Μάριος Θεμμιστοκλέους.

Βελτίωση των διαγνωστικών και θεραπευτικών μεθόδων

Ο Γενικός Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού Άρης Αγγελής δήλωσε,από την πλευρά του: “Η μεγαλύτερη προσδοκία από την εγκατάσταση των συστημάτων RIS/PACS στα Νοσοκομεία και τις δομές ΠΦΥ της χώρας είναι η συγκέντρωση των «πολύτιμων» δεδομένων της ιατρικής απεικόνισης, κατά τρόπο ομοιογενή και συμβατό με τα διεθνή πρότυπα.

Με αυτό τον τρόπο θα διασφαλιστεί η δυνατότητα αξιοποίησής τους, τόσο για τη βέλτιστη φροντίδα των ασθενών, όσο και για τη βελτίωση των διαγνωστικών και θεραπευτικών μεθόδων, με αξιοποίηση των εργαλείων της τεχνητής νοημοσύνης που έχουν πραγματικά εντυπωσιακά αποτελέσματα να επιδείξουν στον τομέα της ιατρικής απεικόνισης. Το συγκεκριμένο έργο θα βελτιώσει την καθημερινότητα των γιατρών και των ασθενών στο Νοσοκομείο, ενώ ταυτόχρονα θέτονται τα θεμέλια για έναν βασικό πυλώνα του Εθνικού Ψηφιακού Φακέλου Υγείας, το Κεντρικό Αποθετήριο Ιατρικών Εικόνων».

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ