Δημόσια ΥγείαΤέλος Ιουνίου τα κρούσματα κορωνοϊού θα είναι κάτω από 200 στη χώρα

Τέλος Ιουνίου τα κρούσματα κορωνοϊού θα είναι κάτω από 200 στη χώρα

- Advertisement -

Τέλος του μήνα, οι διασωληνωμένοι στη χώρα ίσως να είναι λιγότεροι από 200 όπως τόνισε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας Βάνα Παπαευαγγέλου, παρουσιάζοντας τα νεότερα επιδημιολογικά δεδομένα της χώρας. Όπως τόνισε η κ. Παπαευαγγέλου, τα στοιχεία επιβεβαιώνουν τη σαφή αποκλιμάκωση της πανδημίας του κορωνοϊού και αποτυπώνουν με εμφατικό τρόπο τη σημασία του εμβολιασμού στην αντιμετώπιση της υγειονομικής πρόκλησης.

Τέλος του μήνα, οι διασωληνωμένοι στη χώρα ίσως να είναι λιγότεροι από 200 όπως τόνισε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας Βάνα Παπαευαγγέλου

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Η καθηγήτρια επεσήμανε πως η βελτίωση της επιδημιολογικής εικόνας στη χώρα μας είναι σαφής, ενώ παρέθεσε τον μέσο όρο ημερήσιων κρουσμάτων κορωνοϊού την περασμένη εβδομάδα που για πρώτη φορά έπειτα από καιρό σταθεροποιήθηκε κάτω από τα 1.000 περιστατικά/ημέρα.

Η ίδια προέβλεψε, ωστόσο, ότι στο τέλος του μήνα, οι διασωληνωμένοι στην χώρα ίσως να είναι λιγότεροι από 200.

Μειωμένα κατά 34% τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα

Συμπληρώνοντας τα επιδημιολογικά δεδομένα, ο επίκουρος καθηγητής Ιατρικής Σχολής Αθηνών, Γκίκας Μαγιορκίνης, συμπλήρωσε πως καταγράφηκαν 34% λιγότερες διαγνώσεις από την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ και ο αριθμός των συμπολιτών μας που καταλήγουν με τη νόσο μειώθηκε κατά 19%, σε λιγότερους από 30 ανά ημέρα.

Η κυρία Παπαευαγγέλου υποστήριξε πως η επιδημιολογική εικόνα σήμερα προσομοιάζει με εκείνη του περασμένου Γενάρη, πριν ξεσπάσει το τρίτο κύμα του κορωνοϊού στη χώρα. Μάλιστα, σημειώνει πως τα δεδομένα είναι ακόμη πιο ενθαρρυντικά σήμερα, αν αναλογιστεί κανείς πως τα μισά νέα κρούσματα αφορούν σε ασυμπτωματικούς, οι οποίοι εντοπίζονται μέσω των self test.

Κάπως έτσι, με 40.000 τεστ κατά μέσο όρο την ημέρα, ο δείκτης θετικότητας στη χώρα μας παραμένει σταθερά χαμηλός περίπου στο 2,3%. Την ίδια ώρα, παραμένει χαμηλός ο μέσος όρος ηλικίας των νέων κρουσμάτων. «Η διάμεση ηλικία των νέων κρουσμάτων παρέμεινε σταθερή στα 36 έτη σε όλη την επικράτεια και βλέπουμε παντού μία μείωση σημαντική στα νέα κρούσματα στις ηλικίες άνω των 55 ετών» σημείωσε η λοιμωξιολόγος.

Η σημασία του εμβολιασμού στην αντιμετώπιση της πανδημίας

Οι ειδικοί έχουν αναφερθεί πολλές φορές στη σημασία του εμβολιασμού, καθώς οι περισσότεροι ασθενείς σήμερα σε ΜΕΘ Covid είναι πολίτες που δεν έχουν κάνει το εμβόλια έναντι του κορωνοϊού. «Θα ήθελα να υπενθυμίσω για μια ακόμη φορά ότι η συντριπτική πλειοψηφία των νοσηλευόμενων αφορά σε ανεμβολίαστους ανθρώπους» επανέλαβε σήμερα η Βάνα Παπαευαγγέλου.

Η λοιμωξιολόγος παρέθεσε στοιχεία από το μητρώο ασθενών Covid για την περασμένη εβδομάδα 31 Μαΐου με 6 Ιουνίου. «Εξετάζοντας συγκεκριμένα, απομονωμένα τα άτομα, τους συμπολίτες μας που είναι ηλικίας άνω των 65 ετών, σημειώνουμε ότι το 92% αυτών που χρειάστηκε να νοσηλευτούν και το 98% όσων χάθηκαν λόγω κορωνοϊού αφορούσαν σε άτομα που δεν είχαν προλάβει να ολοκληρώσουν τον εμβολιασμό τους» είπε η Βάνα Παπαευαγγέλου που πρόσθεσε: «Νομίζω τα νούμερα μιλάνε από μόνα τους».

«Καλούμε, λοιπόν, όσους δεν έχουν πάρει ακόμα την απόφαση να εμβολιαστούν, να εκμεταλλευτούν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, να κλείσουν ραντεβού ώστε να έχουν τη μέγιστη δυνατή προστασία για το χειμώνα» είπε με τη σειρά του ο κ. Μαγιορκίνης αναφορικά με την ανάγκη αύξησης της εμβολιαστικής κάλυψης.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ