ΠΡΟΣΩΠΑΑΠΟΨΗΣύψας: Πιθανά τα νέα μέτρα στο κέντρο της Αθήνας - Τι προτείνει

Σύψας: Πιθανά τα νέα μέτρα στο κέντρο της Αθήνας – Τι προτείνει

- Advertisement -

Ανοιχτό το ενδεχόμενο επιβολής νέων μέτρων στο κέντρο της Αθήνας άφησε ο καθηγητής Νίκος Σύψας σε συνέντευξη που παραχώρησε το βράδυ της Τετάρτης.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο επιβολής νέων μέτρων στο κέντρο της Αθήνας άφησε ο καθηγητής Νίκος Σύψας σε συνέντευξη που παραχώρησε το βράδυ της Τετάρτης.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

«Να τηρήσουμε τα μέτρα που έχουμε ήδη πάρει» ανέφερε ο κ. Σύψας ερωτηθείς για τα νέα μέτρα που εισηγούνται πολλοί λοιμωξιολόγοι.

«Δυστυχώς έχουμε φαινόμενα συνωστισμού και παραβίασης των τεσσάρων βασικών κανόνων. Η εικόνα που βλέπουμε έξω δεν συνάδει με τη σοβαρότητα της κατάστασης της επιδημίας» υπογράμμισε χαρακτηριστικά μιλώντας στο MEGA.

Ερωτηθείς για το αν αυτά τα μέτρα επαρκούν, ανέφερε «ό,τι είναι να δώσουν μάλλον το έχουν δώσει», κι έτσι είναι «πιθανό να προχωρήσουμε σε νέα μέτρα, όχι οριζόντια, αλλά μικρές παρεμβάσεις εκεί που χρειάζεται».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η κυριότερη παρέμβαση πρέπει να γίνει στο κέντρο της Αθήνας, που είναι το μεγάλο πρόβλημα της επιδημίας και πρέπει να περιλαμβάνει εκτεταμένο testing των κατοίκων της περιοχής, ιχνηλάτηση, απομόνωση των κρουσμάτων, δημιουργία ειδικών ξενοδοχείων για τα θετικά κρούσματα ώστε να περιοριστεί το πρόβλημα στην πηγή του. Οι παρεμβάσεις στα ΜΜΜ είναι απαραίτητες.

«Η χωρητικότητα πρέπει να είναι στο 60%. Χρειάζονται περισσότερα δρομολόγια στις γραμμές», σημείωσε. «Μάσκα όλοι μας φοράμε όταν πλησιάζουμε άλλους ανθρώπους» τόνισε ο κ. Σύψας.

«Το απολύτως βέβαιο είναι ότι έχουμε ευρεία διασπορά στο κέντρο της Αθήνας. Ιδίως σε περιοχές που έχουμε συνωστισμό πολιτών, κι εκεί που κοιμούνται 20 άτομα μαζί στο ίδιο σπίτι. Εκεί έχουμε μεγάλη διασπορά. Είναι πολύ μεγαλύτερη η διασπορά από αυτή που αποτυπώνουμε, γι’ αυτό χρειάζεται εκτεταμένο testing», απάντησε σε ερώτηση σχετικά με τον πραγματικό αριθμό των κρουσμάτων στην κοινότητα.

Τέλος, ο Νίκος Σύψας, συμβούλεψε τους ηλικιωμένους και τις ευπαθείς ομάδες να φορούν μάσκα παντού και να αποφεύγουν τις περιττές μετακινήσεις.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ