Δημόσια ΥγείαΣύγχρονο Κέντρο για Μελάνωμα και Καρκίνο του Δέρματος στο Συγγρός

Σύγχρονο Κέντρο για Μελάνωμα και Καρκίνο του Δέρματος στο Συγγρός

- Advertisement -

Ένας νέο, σύγχρονο και λειτουργικό χώρο για το μελάνωμα και τον καρκίνο του δέρματος, δημιούργησε η αρωγή του Ιδρύματος Ωνάση, στο νοσοκομείο «Ανδρέας Συγγρός», προκειμένου να υποδέχεται καθημερινά περισσότερους από 40 ασθενείς με δερματοογκολογικές παθήσεις.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα τελευταία χρόνια, τα κρούσματα μελανώματος στη χώρα μας, έχουν αυξηθεί επικίνδυνα, με 400-500 νέες διαγνώσεις ετησίως, αποτελώντας τον 6ο συχνότερο τύπο καρκίνου στους άνδρες και τον 7ο συχνότερο στις γυναίκες.

Το σύγχρονο κέντρο, με εμβαδόν 250 τετραγωνικά, τριπλάσιο από αυτό του προηγούμενου χώρου. Διαθέτει τέσσερα εξεταστήρια, χώρο μικροεπεμβάσεων, χώρο προσωπικού, καθώς και αίθουσα βιβλιοθήκης, διασκέψεων και συνεντεύξεων ασθενών.

Υπηρεσίες του Κέντρου για το Μελάνωμα και Καρκίνο Δέρματος:

• Διάγνωση και θεραπεία ασθενών με καρκίνο του δέρματος, μελάνωμα ή προκαρκινικές αλλοιώσεις

• Παρακολούθηση ατόμων υψηλού κινδύνου

• Κλινικές μελέτες σε νέες διαγνωστικές και θεραπευτικές μεθόδους

• Έρευνα πάνω στην επιδημιολογία, την παθογένεια και την πρόγνωση του μελανώματος

• Εκπαίδευση ασθενών, γιατρών και κοινού ως προς την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση

• Ψυχολογική υποστήριξη ασθενών.

Ειδικές Υπηρεσίες στο Σύγχρονο Κέντρο Μελανώματος:

• Δερματοσκόπηση

• Χαρτογράφηση

• Ολόσωμες φωτογραφήσεις

• Συνεστιακή μικροσκοπία

• Διαγνωστικές βιοψίες

• Υπέρηχος λεμφαδένων (σε συνεργασία με το ακτινολογικό τμήμα)

• Μοριακή διάγνωση & γενετική συμβουλευτική.

Τα εγκαίνια ξεκίνησαν από το αμφιθέατρο του Νοσοκομείου «Ανδρέας Συγγρός» και, εκτός από ομιλίες και χαιρετισμούς, συμπεριλάμβαναν και την παρουσίαση, για πρώτη φορά, της καμπάνιας ευαισθητοποίησης που δημιούργησε το Ίδρυμα Ωνάση υπό την επιστημονική αιγίδα του Κέντρου Μελανώματος.

Δωρεά Ιδρύματος Ωνάση

Κατά τον χαιρετισμό τους υπουργός Υγείας, κ. Ανδρέας Ξανθός, μεταξύ άλλων τόνισε : «Το Κέντρο Μελανώματος στο νοσοκομείο “Ανδρέας Συγγρός” που λειτουργεί πλέον εκσυγχρονισμένο χάρη στη δωρεά του Ιδρύματος Ωνάση, μπορεί να συμβάλλει στην πρόληψη, την έγκαιρη διάγνωση και την ποιοτική φροντίδα των ασθενών. Είναι μία επένδυση στη δημόσια περίθαλψη, η οποία έχει ήδη στηριχθεί και ενισχυθεί με σημαντικούς ανθρώπινους και υλικούς πόρους της τελευταία τριετία.»

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ιδρύματος Ωνάση, Δρ Αντώνης Παπαδημητρίου ανέφερε: «Με πυξίδα την ιατρική καινοτομία και την αριστεία, έχοντας ως άξονες ουσιαστικά και αναπτυξιακά κριτήρια, και με στόχο να απελευθερώσει τις δυνάμεις της ελληνικής κοινωνίας, το Ίδρυμα Ωνάση συνεχίζει σταθερά να στηρίζει έργα που δίνουν πνοή στην ανάγκη χιλιάδων ασθενών να έχουν πρόσβαση σε ποιοτικές και εξειδικευμένες υπηρεσίες υγείας.

Στο ίδιο πλαίσιο, στηρίξαμε την προσπάθεια του νοσοκομείου Ανδρέας Συγγρός για την ανακατασκευή του Κέντρου Μελανώματος και Καρκίνου Δέρματος, αλλά και συνδράμουμε στην αντιμετώπισή τους με την καμπάνια ευαισθητοποίησης για το κοινό.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο υπεύθυνος του κέντρου Μελανώματος, Καθηγητής κ. Αλέξανδρος Στρατηγός, ο οποίος μεταξύ άλλων επεσήμανε και τις σοβαρές διαστάσεις που έχει πάρει ο καρκίνος του δέρματος στη χώρα μας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ