Δημόσια ΥγείαΣτρεπτόκοκκος: Αυξημένη κίνηση στα φαρμακεία για στρεπ τεστ

Στρεπτόκοκκος: Αυξημένη κίνηση στα φαρμακεία για στρεπ τεστ

- Advertisement -

Αναστάτωση επικράτησε τις τελευταίες ημέρες στη Νάουσα και ευρύτερα στην Ημαθία μετά το θανατηφόρο περιστατικό, αλλά και τα κρούσματα στρεπτόκοκκου που καταγράφηκαν σε παιδιά κατά τις προηγούμενες ημέρες.

Αναστάτωση επικράτησε τις τελευταίες ημέρες στη Νάουσα και ευρύτερα στην Ημαθία μετά το θανατηφόρο περιστατικό, αλλά και τα κρούσματα στρεπτόκοκκου που καταγράφηκαν σε παιδιά κατά τις προηγούμενες ημέρες.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις τελευταίες ώρες εκδηλώθηκε σημαντική κίνηση προς τα φαρμακεία με τους γονείς να αναζητούν στρεπ τεστ.

Στρεπτόκοκκος: Τι πρέπει να προσέχουν οι γονείς

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ημαθίας, «εμείς οι φαρμακοποιοί προτείνουμε στους πολίτες που έχουν πανικοβληθεί από τα κρούσματα του στρεπτόκοκκου, ψυχραιμία σύνεση και πρόληψη. Σε περίπτωση αδιαθεσίας επικοινωνούμε με τον γιατρό μας. Μαθαίνουμε στα παιδιά μας να τηρούν τους κανόνες υγιεινής και να τηρούν τα μέτρα ατομικής προστασίας (πλύσιμο χεριών, χαρτομάντιλο για τον βήχα και το φτέρνισμα τήρηση των αποστάσεων)», σημειώνει.

Ταυτόχρονα επισημαίνει την ανάγκη μη χορήγησης «σε καμία περίπτωση» αντιβιώσεων σε αλόγιστο βαθμό.

Υποχωρεί η ανησυχία στη Νάουσα

Την ίδια στιγμή, πάντως, κανένα νέο κρούσμα στρεπτόκοκκου δεν έχει καταγραφεί σήμερα στην περιοχή της Νάουσας.

Το γεγονός αυτό συμβάλλει στην υποχώρηση του κύματος ανησυχίας που είχε εκδηλωθεί τα τελευταία εικοσιτετράωρα στην περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες τις τελευταίες ώρες αν και εξετάστηκε ένας σημαντικός αριθμός παιδιών για το ενδεχόμενο να έχουν προσβληθεί από το μικρόβιο, από αυτά κανένα δε βρέθηκε θετικό.

Πήγες από το ευρύτερο περιβάλλον του υπουργείου Υγείας αναφέρουν ακόμα ότι από τα επτά νέα περιστατικά που εντοπίστηκαν χθες, τα έξι είναι εντελώς καλά στην υγεία τους ενώ νοσηλεύεται μόνο ένα παιδί το οποίο ανήκει στο συγγενικό περιβάλλον του παιδιού που απεβίωσε. Πάντως η υγεία και του συγκεκριμένου παιδιού είναι σε εξαιρετική κατάσταση και δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ