Δημόσια ΥγείαΣτους 111 οι νεκροί από την γρίπη: 20 νέα θύματα σε μία...

Στους 111 οι νεκροί από την γρίπη: 20 νέα θύματα σε μία εβδομάδα

- Advertisement -

Στους 111 νεκρούς έχει φτάσει ο τραγικός απολογισμός των θυμάτων της γρίπης, βάσει των νέων στοιχείων που ανακοίνωσε το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ).

Αξίζει να σημειώσουμε πως από τους 111 θανάτους της γρίπης, οι 99 αφορούσαν ασθενείς που νοσηλεύτηκαν σε ΜΕΘ, και οι 12 σε ασθενείς δεν είχαν νοσηλευτεί σε μονάδα ΜΕΘ.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Ειδικότερα, αυτή την εβδομάδα 20 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους, ανεβάζοντας τα θύματα στα 111, από 91 που ήταν την περασμένη εβδομάδα, ενώ σημειώθηκαν και 337 σοβαρά κρούσματα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης, εκ των οποίων τα 325 νοσηλεύτηκαν σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

Αξίζει να σημειώσουμε πως από τους 111 θανάτους, οι 99 αφορούσαν ασθενείς που νοσηλεύτηκαν σε ΜΕΘ, και οι 12 σε ασθενείς δεν είχαν νοσηλευτεί σε μονάδα ΜΕΘ.

Σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ, «με βάση τα ανωτέρω, η δραστηριότητα της γρίπης στην Ελλάδα παρουσιάζει μείωση. Επικρατών τύπος είναι ο Α(Η1Ν1)».

Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων επισημαίνει τη σημασία του αντιγριπικού εμβολιασμού ως τον καλύτερο τρόπο προφύλαξης από τη γρίπη.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ