ΠΡΟΣΩΠΑΑΠΟΨΗΣτα 1,4 δισ. ευρώ συνολικά τα αναδρομικά και για τους γιατρούς του...

Στα 1,4 δισ. ευρώ συνολικά τα αναδρομικά και για τους γιατρούς του ΕΣΥ

- Advertisement -
  • Γράφει η Χριστίνα Χατζηπαλαμουτζή

Αναδρομικά ύψους 1,4 δισ. ευρώ μεικτά (820 εκατ. ευρώ καθαρά) σε ένστολους, γιατρούς, δικαστικούς, καθηγητές πανεπιστημίου και μουσικούς στις κρατικές σκηνές προβλέπει η τροπολογία που κατατέθηκε σε νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας.

Αναδρομικά σε γιατρούς του ΕΣΥ

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Η αναδρομική καταβολή του ποσού αποτελεί εναρμόνιση με τις σχετικές αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), ενώ αφορά και στους συνταξιούχους των συγκεκριμένων κλάδων.

Ο χρόνος κι η διαδικασία καταβολής των ποσών αυτών θα καθοριστούν με κοινές υπουργικές αποφάσεις.

Στην αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας επισημαίνεται ότι «οι προτεινόμενες διατάξεις προωθούν την αρχή της ίσης μεταχείρισης για καθεμία από τις ωφελούμενες κατηγορίες προσωπικού στην βάση της ιδιαίτερης αποστολής τους και των ειδικών συνθηκών εκτέλεσης του έργου τους, όπως αυτά αποτυπώθηκαν στις σχετικές δικαστικές κρίσεις».

Καταβολή εφάπαξ στους γιατρούς

Σύμφωνα με την τροπολογία, στους γιατρούς του ΕΣΥ, επικουρικούς και ειδικευόμενους και για όσο χρόνο αυτοί ήταν εν ενεργεία κατά το χρονικό διάστημα 13.11.2014 έως και 31.12.2016 καταβάλλεται, πλην της αποζημίωσης εφημεριών, εφάπαξ χρηματικό ποσό, που αντιστοιχεί στη διαφορά μεταξύ των μηνιαίων αποδοχών που θα δικαιούνταν να λάβουν με βάση τις ισχύουσες κατά την 31.07.2012 μισθολογικές διατάξεις, και των μηνιαίων αποδοχών που πράγματι τους κατεβλήθησαν με βάση τις διατάξεις του ν.4093/2012 (Α’ 222). Το χρηματικό ποσό υπολογίζεται με αναφορά στο χρονικό διάστημα από 31.11.2014 έως και 31.12.2016.

Δείτε εδώ ολόκληρη την τροπολογία

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ