Δημόσια ΥγείαΣΦΕΕ: Η κοινωνική πρωτοβουλία «προΣfΕΕρουμε» στην Κομοτηνή

ΣΦΕΕ: Η κοινωνική πρωτοβουλία «προΣfΕΕρουμε» στην Κομοτηνή

- Advertisement -

Με επίκεντρο τον άνθρωπο και στόχο την ουσιαστική προσφορά και κοινωνική αλληλεγγύη, ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος, (ΣΦΕΕ) ένωσε τις δυνάμεις του από το 2016 με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, (Ε.Ε.Σ.) σε ένα κοινό όραμα μέσω της πρωτοβουλίας «προΣfΕΕρουμε», που συμβάλλει στην αντιμετώπιση των κοινωνικών ανισοτήτων και στην άμβλυνση των οξυμένων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, μέσω της προσφοράς, αλλά και της εκπαίδευσης.

Με επίκεντρο τον άνθρωπο και στόχο την ουσιαστική προσφορά και κοινωνική αλληλεγγύη, ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος, (ΣΦΕΕ) ένωσε τις δυνάμεις του από το 2016 με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, (Ε.Ε.Σ.) σε ένα κοινό όραμα μέσω της πρωτοβουλίας «προΣfΕΕρουμε»,

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Έτσι γεννήθηκε η κοινωνική πρωτοβουλία «προΣfΕΕρουμε», η οποία αποτελεί προσπάθεια στήριξης των παιδιών και των ευάλωτων πληθυσμών που βρίσκονται σε ανάγκη.

Η εν λόγω πρωτοβουλία καλύπτει τις ανάγκες σε φαρμακευτικά σκευάσματα, υγειονομικό υλικό, είδη πρώτης ανάγκης και σχολικά είδη σε παιδιά και σε άλλες ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, που φιλοξενούνται σε Δομές και Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας σε ακριτικές και απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας.

Παράλληλα, στο πλαίσιο του προγράμματος, εκπονούνται εκπαιδευτικά σεμινάρια α΄ βοηθειών. Ατομικής υγιεινής και εθελοντισμού από κοινωνικούς λειτουργούς και νοσηλευτές του Ε.Ε.Σ., με σκοπό την προώθηση προτύπων υγιεινού τρόπου ζωής, καθώς και την ενίσχυση του αισθήματος ευθύνης των ατόμων για την προαγωγή της υγείας τους.

Το ταξίδι του «προΣfΕΕρουμε» ξεκίνησε από τη Ρόδο στα τέλη του 2016, συνεχίστηκε στη Φλώρινα, τα Ιωάννινα, την Αλεξανδρούπολη, την Ξάνθη και το Καστελόριζο.

Μέσω της πρωτοβουλίας αυτής, ωφελήθηκαν το Άσυλο Ανιάτων Αθηνών, το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη. Το Γηροκομείο Ζωσιμάδων Ιωαννίνων, η Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης. Το Περιφερειακό Τμήμα Ε.Ε.Σ. Ξάνθης και οι πλημμυροπαθείς κάτοικοι του Δήμου Μάνδρας.

Συνολικά μέχρι σήμερα η αποστολή του «προΣfΕΕρουμε» επισκέφθηκε οκτώ (8) πόλεις. Κάλυψε ανάγκες δέκα (10) δομών που φιλοξενούν πάνω από 220 παιδιά και 630 ευάλωτες ομάδες (ΑμεΑ, ηλικιωμένοι, χρόνιοι πάσχοντες).

Φαρμακευτικό υλικό

Στο πλαίσιο αυτό, χορηγήθηκαν πάνω από 55.000 συσκευασίες με φαρμακευτικό υλικό, αναλώσιμα, είδη πρώτης ανάγκης. Αγοράστηκαν 10 φαρμακεία α’ βοηθειών, καλύφθηκαν ανάγκες των παιδιών σε σχολικά είδη και υλικά χειροτεχνίας. Δωρίστηκαν παιχνίδια στις δομές. Τέλος, πραγματοποιήθηκαν πάνω από 30 εκπαιδευτικές ώρες σεμιναρίων α’ βοηθειών.

Στόχος της κοινωνικής πρωτοβουλίας «προΣfΕΕρουμε» είναι η διαρκής επέκταση και ενίσχυση του προγράμματος. Να επιτευχθεί στο μέγιστο δυνατό βαθμό η κάλυψη περισσότερων αιτημάτων για φαρμακευτική περίθαλψη. Ειδικά των ανασφάλιστων και άπορων παιδιών σε απομακρυσμένες περιοχές σε ολόκληρη την Ελλάδα. Στο πλαίσιο αυτό, προγραμματίστηκε ήδη ο επόμενος προορισμός. Θα είναι το Παράρτημα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία στη Κομοτηνή στις 20 Δεκεμβρίου 2019.

Περισσότερα για την πρωτοβουλία «προΣfΕΕρουμε», μπορείτε να αναζητήσετε στην ιστοσελίδα του ΣΦΕΕ στο σύνδεσμο https://www.sfee.gr/category/ipefthinotita/koinoniki-protovoulia-prosfeeroume/

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ