Δημόσια ΥγείαΨυχικές διαταραχές: Αντιμετωπίσιμες με τις σωστές παρεμβάσεις

Ψυχικές διαταραχές: Αντιμετωπίσιμες με τις σωστές παρεμβάσεις

- Advertisement -

Οι ψυχικές διαταραχές είναι στο μεγαλύτερο ποσοστό τους αντιμετωπίσιμες εφόσον γίνουν οι σωστές και έγκαιρες ψυχοθεραπευτικές παρεμβάσεις.

"Οι

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ψυχικής Υγείας και με σκοπό να δοθεί η απαιτούμενη έμφαση στην ψυχική υγεία καθ’ όλη την διάρκεια της ζωής μας, το Τμήμα Προγραμμάτων & Δια Βίου Μάθησης του δήμου Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με εξειδικευμένους επιστήμονες διοργανώνει ημερίδα με θέμα: «Η Ψυχική Υγεία μας αφορά όλους» (10 Οκτωβρίου, ώρα 18:00 στην Αίθουσα Μανώλης Αναγνωστάκης του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης).

Ημερίδα για τις διαταραχές

Η ημερίδα έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και την ενημέρωση γύρω από τις ασθένειες και τη σημασία της υγείας. Ειδικοί επιστήμονες θα ενημερώσουν το ευρύ κοινό για τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να στηρίξουμε τους ανθρώπους να αντιμετωπίζουν με επιτυχία τα προβλήματα της ζωής, να μπορούν να συμμετέχουν ενεργά στο κοινωνικό τους περιβάλλον, να εργάζονται παραγωγικά και να αντιμετωπίζουν το φυσιολογικό στρες της ζωής. Μέσω των ομιλιών επιδιώκεται να υπάρξει μια αλλαγή νοοτροπίας σχετικά με την ψυχική ασθένεια και να προβληθεί η σημασία της έγκαιρης διάγνωσης, της πρώιμης παρέμβασης και θεραπείας και της εύκολης πρόσβασης σε υπηρεσίες ψυχικής υγείας.

Στην ημερίδα θα αναπτυχθούν τα θέματα: «Η Ψυχική Υγεία μας αφορά όλους», «Πρώιμη παρέμβαση: πόσο σημαντική είναι για την ανάπτυξη και την υγεία των παιδιών», «Η σημασία της έγκαιρης διάγνωσης, της πρώιμης παρέμβασης και θεραπείας και της εύκολης πρόσβασης σε υπηρεσίες ψυχικής υγείας» και «Βελτίωση της υγείας, με απλές αλλαγές στον τρόπο ζωής».

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ