Δημόσια ΥγείαΠΟΕΔΗΝ: Να αποσυρθεί η διάταξη για τις προσλήψεις με μπλοκάκι

ΠΟΕΔΗΝ: Να αποσυρθεί η διάταξη για τις προσλήψεις με μπλοκάκι

- Advertisement -

Τη δυνατότητα πρόσληψης προσωπικού στα νοσοκομεία και το ΕΚΑΒ με μπλοκάκι, επαναφέρει το υπουργείο Υγείας με διάταξη που πέρασε στον νόμο 5111/24 του υπουργείου Ανάπτυξης, προκαλώντας την αντίδραση της ΠΟΕΔΗΝ.

Τη δυνατότητα πρόσληψης προσωπικού στα νοσοκομεία και το ΕΚΑΒ με μπλοκάκι, επαναφέρει το υπουργείο Υγείας με διάταξη που πέρασε στον νόμο 5111/24 του υπουργείου Ανάπτυξης, προκαλώντας την αντίδραση της ΠΟΕΔΗΝ.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Σύμφωνα με το προεδρείο της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), “οι προσλήψεις με μπλοκάκι είναι εφικτές εδώ και πολλά χρόνια, αλλά ελάχιστοι έχουν ανταποκριθεί. Με τη νέα διάταξη, η κυβέρνηση, ομολογεί την αποτυχία της για την στελέχωση του ΕΣΥ, ενώ ταυτόχρονα ελαστικοποιούνται περαιτέρω οι εργασιακές σχέσεις”.

Σε σημερινή ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ επισημαίνονται μεταξύ άλλων τα εξής:

Δυνατότητα πρόσληψης με δελτίο παροχής υπηρεσιών για γιατρούς έχουν εδώ και πολλά χρόνια τα νοσοκομεία και σε πολλές περιπτώσεις και για λοιπό προσωπικό. Και όμως ελάχιστοι ανταποκρίνονται στις προσκλήσεις ενδιαφέροντος και έρχονται στα νοσοκομεία.

Ως εκ τούτου το μέτρο των προσλήψεων με μπλοκάκια δεν θα αποδώσει, αφού δεν θα βρεθούν ενδιαφερόμενοι και ταυτόχρονα ελαστικοποιούνται περαιτέρω οι εργασιακές σχέσεις.

Επίσης με το άρθρο 38 στον ίδιο νόμο τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ μπορούν να στελεχωθούν με σπουδαστές του ΙΕΚ ΕΚΑΒ οι οποίοι μπορεί και να μην διαθέτουν δίπλωμα οδήγησης Β΄ κατηγορίας και να εκτελούν υποχρεωτικά καθήκοντα συνοδηγού ασθενοφόρου.

Μετά τους ένστολους οι οποίοι στελεχώνουν ασθενοφόρα, καθώς επίσης και το πάσης φύσεως προσωπικό των κέντρων Υγείας, έχουμε τώρα τους εκπαιδευόμενους σπουδαστές των ΙΕΚ ΕΚΑΒ να εκτελούν διακομιδές. Υποβαθμίζεται η ποιότητα της προνοσοκομειακής περίθαλψης, αυξάνεται η επικινδυνότητα των διακομιδών εκτάκτων περιστατικών.

Μέχρι να εκπαιδευθεί, να εξειδικευτεί αυτό το προσωπικό θα φύγει.

Μόνιμο προσωπικό θέλουμε στο ΕΣΥ, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, χορήγηση κινήτρων.

Ζητάμε να αποσυρθούν οι εν λόγω διατάξεις, να μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι, να προσληφθεί το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό πληρώματα ασθενοφόρων για να εκτελούν αποκλειστικά και μόνο τις διακομιδές με ασφαλή κάλυψη όλης της χώρας”.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ