Δημόσια ΥγείαΠΙΣ: Το strep test δεν προορίζεται για χρήση από ασθενείς

ΠΙΣ: Το strep test δεν προορίζεται για χρήση από ασθενείς

- Advertisement -

Το strep test δεν προορίζεται για χρήση από τους ασθενείς, αν και πωλείται από τα φαρμακεία, τονίζει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) επισημαίνοντας ότι για την αξιόπιστη χρήση τεστ ανίχνευσης του στρεπτόκοκκου και διάγνωση της λοίμωξης πρέπει να διενεργούνται από τον κλινικό ή εργαστηριακό γιατρό ή εξειδικευμένο λειτουργό υγείας. Ο ΠΙΣ ξεκαθαρίζει ότι θα πρέπει να γίνονται κατόπιν ιατρικών οδηγιών.

Το strep test δεν προορίζεται για χρήση από τους ασθενείς, αν και πωλείται από τα φαρμακεία, τονίζει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) επισημαίνοντας ότι για την αξιόπιστη χρήση τεστ ανίχνευσης του στρεπτόκοκκου

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Με αφορμή τα περιστατικά στρεπτοκοκκικών λοιμώξεων των τελευταίων ημερών ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος επισημαίνει:

Α) Οι στρεπτόκοκκοι είναι γνωστά μικρόβια για τα οποία υπάρχουν φάρμακα που τα αντιμετωπίζουν. Σπανίως προκαλούν βαριά νόσο με τραγική κατάληξη και για το λόγο αυτό θα πρέπει μικρά παιδιά και ευαίσθητοι ασθενείς να αναζητούν έγκαιρα ιατρική συμβουλή και φροντίδα, όταν αντιμετωπίζουν οξέα ή επιδεινούμενα συμπτώματα.

Οι στρεπτοκοκκικές λοιμώξεις δεν συνιστούν επιδημία, ούτε πανδημία στη χώρα μας, όπως και διεθνώς.

Β) Τα τεστ ανίχνευσης του στρεπτόκοκκου, καίτοι πωλούνται από τα φαρμακεία, δεν προορίζονται για χρήση από τους ασθενείς. Για την αξιόπιστη χρήση τους και διάγνωση της λοίμωξης πρέπει να διενεργούνται από τον κλινικό ή εργαστηριακό γιατρό ή εξειδικευμένο λειτουργό υγείας.

Επίσης θα πρέπει να γίνονται κατόπιν ιατρικών οδηγιών.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ