Δημόσια ΥγείαΠελώνη: Περισσότερες ελευθερίες οι εμβολιασμένοι στην κοινωνική ζωή

Πελώνη: Περισσότερες ελευθερίες οι εμβολιασμένοι στην κοινωνική ζωή

- Advertisement -

Ξεκάθαρη είναι η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη για το πώς θα αντιμετωπίζονται οι ανεμβολίαστοι πολίτες αν επιμείνουν παρότι είναι ανοικτές οι πλατφόρμες για όλες τις ηλικίες να μην κάνουν το βήμα του εμβολιασμού.

Ξεκάθαρη είναι η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη για το πώς θα αντιμετωπίζονται οι ανεμβολίαστοι πολίτες αν επιμείνουν παρότι είναι ανοικτές οι πλατφόρμες για όλες τις ηλικίες να μην κάνουν το βήμα του εμβολιασμού.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Η κυβερνητική εκπρόσωπος τόνισε επίσης ότι αν δοθεί το πράισνο φως για τον εμβολιασμό των παιδιών υπάρχει η υποδομή να ξεκινήσει άμεσα και αυτό το εμβολιαστικό πρόγραμμα.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος κλήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις για όσα ανέφερε στην ανάρτησή του στα social media ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος για το πως θα αντιμετωπίζονται οι ανεμβολίαστοι συμπολίτες μας.

Ξεκινώντας την ενημέρωση η κυβερνητική εκπρόσωπος τόνισε μεταξύ άλλων ότι όσο περισσότεροι πολίτες είναι εμβολιασμένοι τόσο περισσότερο είμαστε θωρακισμένοι απέναντι στις μεταλλάξεις.

Η Αριστοτελία Πελώνη επανέλαβε τα της κάρτας ελευθερίας για να εμβολιαστούν οι νέοι από 18 έως 25 ετών. Κάλεσε μάλιστα περισσότερες επιχειρήσεις όπως την Aegean να ακολουθήσουν το παράδειγμά της.

Πρόστιμα και μέτρα

Αναφέρθηκε επίσης στα μέτρα που εξαγγέλθηκαν για τις αμιγείς και τις μεικτές επιχειρήσεις.

Είπε ακόμα ότι τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν τα πρόστιμα για όσους παραβιάζουν τα συγκεκριμένα μέτρα.

Πρόσθεσε πως ό,τι ισχύει για τους Έλληνες πολίτες θα ισχύει και για τους ξένους επισκέπτες.

Στο ερώτημα για την ανάρτηση Σκέρτσου ότι η κοινωνία δεν θα ξανακλείσει εξαιτίας των ανεμβολίαστων είπε ότι η μόνη ασπίδα απέναντι στον ιό είναι ο εμβολιασμός και προκειμένου να προστατευθούμε από τις νέες μεταλλάξεις. Μόνο έτσι θα αποφύγουμε νέα περιοριστικά μέτρα ευρείας κλίμακας.

Για το ίδιο θέμα η κα Πελώνη είπε ότι το πλαίσιο για τους πολίτες που δεν είναι εμβολιασμένοι φαίνεται και από τα μέτρα που ανακοινώθηκαν. Όποιος είναι ανεμβολίαστος πρέπει να τηρεί τα μέτρα που υφίστανται. Εκ των πραγμάτων όποιος είναι εμβολιασμένος θα έχει περισσότερες ελευθερίες στην κοινωνική του ζωή.

Ερωτηθείσα για το πότε και σε ποιο ποσοστό θα ανέλθει το τείχος ανοσίας είπε ότι αυτό εξαρτάται από την συμμετοχή. Εδώ και 2 εβδομάδες, τόνισε, είναι προσβάσιμα όλα τα εμβόλια στον πληθυσμό και πρέπει να πείσουμε όσο περισσότερους μπορούμε και να δώσουμε ελευθερίες σε όσους πολίτες έχουν εμβολιαστεί.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι όλες οι επιχειρήσεις έχουν την ευθύνη να διαφυλάξουν την δημόσια υγεία και να προστατεύσουν πελάτες και εργαζόμενους.

Πελώνη για τους εμβολιασμούς παιδιών

Για τους εμβολιασμούς των παιδιών επιβεβαίωσε ότι συζητείται και αν δοθεί πράσινο φως αυτό μπορεί να γίνει άμεσα.

«Η κυβέρνηση δίνει την επιλογή στην επιχείρηση και προκύπτει από τα στοιχεία για τους εμβολιασμένους πολίτες ότι δεν υπάρχει υγειονομικός κίνδυνος. Αυτό πρέπει να το λάβουν υπόψιν οι επιχειρήσεις. Σε κάθε περίπτωση είναι επιλογή», κατέληξε απαντώντας σε ερώτηση αν σκοπός είναι να δημιουργηθούν επιχειρήσεις μόνο αμιγούς λειτουργίας.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ