Δημόσια ΥγείαΠατούλης: «Ο καρκίνος της παιδικής ηλικίας μπορεί να ιαθεί»

Πατούλης: «Ο καρκίνος της παιδικής ηλικίας μπορεί να ιαθεί»

- Advertisement -

Το δικό του μήνυμα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού και Εφηβικού Καρκίνου εξέπεμψε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου, Γιώργος Πατούλης.

Το δικό του μήνυμα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού και Εφηβικού Καρκίνου εξέπεμψε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου, Γιώργος Πατούλης.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Ειδικότερα, στο μήνυμά του ο κ. Γιώργος Πατούλης αναφέρει τα εξής: «Η 15η Φεβρουαρίου έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου, τιμώντας όλα τα παιδιά και τις οικογένειές τους που δίνουν τη μάχη με την ασθένεια.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας κάθε χρόνο 400.000 παιδιά και έφηβοι, διαγιγνώσκονται με κάποια μορφή καρκίνου.

Ενώ στη χώρα μας καθημερινά ένα παιδί ή έφηβος θα διαγνωστεί με την ασθένεια.

Το ενθαρρυντικό είναι ότι υπάρχουν σημαντικά όπλα, στη φαρέτρα της επιστήμης και πάνω από το 80% των παιδιών με καρκίνο θεραπεύονται και έχουν καλή ποιότητα ζωής.

Η έγκαιρη διάγνωση αυξάνει σημαντικά το ποσοστό επιβίωσης των παιδιών αυτών. Για το λόγο αυτό οι γονείς πρέπει να είναι ευαισθητοποιημένοι στα συμπτώματα της νόσου και να απευθυνθούν εγκαίρως στον παιδίατρο.

Παράλληλα, η βελτίωση της περίθαλψης και της φροντίδας για τον καρκίνο της παιδικής ηλικίας πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα για την πολιτεία.

Με έγκαιρη διάγνωση και εξειδικευμένη θεραπεία και υποστήριξη ο καρκίνος της παιδικής ηλικίας μπορεί να ιαθεί».

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ