Δημόσια ΥγείαΠαρασκευής - Covid: Οι σοβαρές νοσηλείες είναι περίπου στο μισό

Παρασκευής – Covid: Οι σοβαρές νοσηλείες είναι περίπου στο μισό

- Advertisement -

Ο καθηγητής επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ και μέλος του ΕΟΔΥ Δημήτρης Παρασκευής σε συνέντευξη του στην εκπομπή της ΕΡΤ «Συνδέσεις» μίλησε για την πορεία του κορωνοϊού.

Ο καθηγητής επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ και μέλος του ΕΟΔΥ Δημήτρης Παρασκευής σε συνέντευξη του στην εκπομπή της ΕΡΤ «Συνδέσεις» μίλησε για την πορεία του κορωνοϊού.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Στον μεγάλο αριθμό νοσηλειών λόγω κορωνοϊού σε απλές κλίνες εστίασε ο καθηγητής επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ και μέλος του ΕΟΔΥ Δημήτρης Παρασκευής. «Η κατάσταση σε ό,τι αφορά τον κορωνοϊό είναι αυτή που ήταν περίπου και πριν μία εβδομάδα, δηλαδή έχουμε ένα μεγάλο αριθμό νοσηλειών σε απλές κλίνες κάτι το οποίο όμως σχετίζεται και με μικρή διάρκεια νοσηλείας, δηλαδή η διάρκεια της νοσηλείας είναι σύντομη. Γενικότερα δηλαδή η πίεση αφορά αυτό το στοιχείο νοσηλειών και όχι τους διασωληνωμένους ή τις νοσηλείες στις ΜΕΘ» τόνισε.

Σοβαρές νοσηλείες

Ο κ. Παρασκευής έδωσε μάλιστα ένα σημαντικό στοιχείο, λέγοντας ότι αυτές οι σοβαρές νοσηλείες είναι περίπου στο μισό σε σχέση με την περσινή περιόδο, τις αρχές του 2023, παρά το ότι το φορτίο στην κοινότητα τότε ήταν πολύ μεγαλύτερο. «Άρα λοιπόν δεν είμαστε σε καμία περίπτωση όπως το 2023, είμαστε σε πολύ καλύτερη φάση πανδημική. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι ο κορωνοϊός είναι ακίνδυνος, ότι δεν πρέπει να έχουμε το νου μας και ότι δεν πρέπει να τηρούμε τα μέτρα, ειδικά τα άτομα που ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες», διευκρίνισε.

Ο κ. Παρασκευής στάθηκε στη σημασία της επικαιροποίησης του εμβολιασμού. «Ειδικά για τις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού δεν αρκεί να έχουμε εμβολιαστεί πριν από ένα, δύο χρόνια λόγω του ότι η ανοσία μας δεν είναι επαρκής. Θα πρέπει για αυτό το λόγο να ενισχύεται μέσω των επαναλαμβανόμενων δόσεων» πρόσθεσε. Ο καθηγητής σημείωσε τέλος ότι η επιθυμία των ειδικών είναι να μπορεί ο εμβολιασμός να είναι εύκολος και εύκολα προσβάσιμος, έτσι ώστε να συμβάλλει στην μεγαλύτερη εμβολιαστική κάλυψη, στο βαθμό του εφικτού.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ