Δημόσια ΥγείαΠανευρωπαϊκό πρόβλημα η έλλειψη προσωπικού στα νοσοκομεία

Πανευρωπαϊκό πρόβλημα η έλλειψη προσωπικού στα νοσοκομεία

- Advertisement -

Στο νομό Ηλείας, μετέβη ο Γενικός Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού, του Υπουργείου Υγείας, δρ. Άρης Αγγέλης. Ο κ. Αγγέλης, κατά τη παραμονή του στην περιοχή επισκέφτηκε υγειονομικές δομές και νοσοκομεία, ενώ είχε και επαφές με εκπροσώπους θεσμών και φορέων.

Στο νομό Ηλείας, μετέβη ο Γενικός Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού, του Υπουργείου Υγείας, δρ. Άρης Αγγέλης.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Συγκεκριμένα, ο Γ.Γ. συνοδευόμενος από τον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Πύργου, κ. Σπύρο Πολίτη, επισκέφτηκε το Γενικό Νοσοκομείο Πύργου, το Γενικό Νοσοκομείο Αμαλιάδας αλλά και το Κέντρο Υγείας Γαστούνης, όπου συνομίλησε με τις διοικήσεις αλλά και εργαζόμενους προκειμένου να ενημερωθεί για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Σε δηλώσεις του στα τοπικά Μ.Μ.Ε., ο κ. Αγγέλης μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «πολλά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νοσηλευτικά ιδρύματα δεν είναι ούτε τοπικά, ούτε εθνικά, αλλά ευρωπαϊκά, ακόμη και παγκόσμια και για την επίλυσή τους απαιτούνται κοινές πολιτικές».

H Ε.Ε. καλύτερα προετοιμασμένη για κάθε απειλή

Στο μεταξύ, στη διαβεβαίωση ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση είναι καλύτερα προετοιμασμένη να αντιμετωπίσει κάθε είδους απειλή για την υγεία, προχώρησαν ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς και η αρμόδια επίτροπος Στέλλα Κυριακίδου, κατά την παρουσίαση του απολογισμού της Ευρωπαϊκής Ενωσης Υγείας, που επί της ουσίας «σφυρηλατήθηκε» εν μέσω της πανδημίας.

Την αποτελεσματική απάντηση της Κομισιόν έναντι της μεγαλύτερης απειλής για την υγεία, της πανδημίας COVID- 19, υπογράμμισε ο αντιπρόεδρός της, Μαργαρίτης Σχοινάς, ενώ σημείωσε ότι «η αλληλεγγύη και η αποφασιστικότητα που επέδειξε κατά τη διάρκεια της κρίσης αποτέλεσαν βάση για την οικοδόμηση μιας ισχυρής και ανθεκτικής Ευρωπαϊκής Ενωσης για την υγεία για όλους τους πολίτες της».

Εξάλλου, υπογράμμισε ότι το βασικό αυτό επίτευγμα της τρέχουσας Κομισιόν, υπό την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, «θα συνεχίσει να προωθεί ευρωπαϊκή καινοτομία και ανταγωνιστικότητα στον τομέα της υγείας, ώστε να καλύπτονται πλήρως οι ανάγκες των ασθενών», ενώ πρόσθεσε ότι η Ενωση θα συνεχίσει να εργάζεται ως ισχυρός παγκόσμιος εταίρος για τη βελτίωση της υγείας των πολιτών σε όλο τον κόσμο.

Τρεις πυλώνες

Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν έδωσε έμφαση σε αυτούς τους τρεις πυλώνες:

  • Το νέο πλαίσιο αντιμετώπισης κρίσεων υγείας, με νέους κανόνες για το πώς θα προετοιμαστεί η Ενωση και θα αποφασίζει σε περίπτωση απειλών κατά τη υγείας, επειδή η πανδημία έδειξε την αξία του συντονισμού.
  • Μια αναβαθμισμένη προσέγγιση για την ασφάλεια των ιατρικών προμηθειών «επειδή θέλουμε οι θεραπείες να φτάνουν σε όλους τους πολίτες, όπου κι αν ζουν στην Ενωση, και να αποφεύγουν ξανά τις ελλείψεις κρίσιμων φαρμάκων, συσκευών ή προστατευτικού εξοπλισμού (όπως γάντια και μάσκες)».
  • Και σύγχρονες, καινοτόμες πολιτικές υγείας μέσω των δυνατοτήτων των νέων τεχνολογιών με προτάσεις ορόσημα, όπως το σχέδιο αντιμετώπισης του καρκίνου, ο ευρωπαϊκός χώρος δεδομένων υγείας και η στρατηγική αντιμετώπισης της ψυχικής υγείας.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ