Δημόσια ΥγείαΠανελλαδικές: Υποχρεωτική μάσκα και δίχως αρνητικό τεστ οι μαθητές

Πανελλαδικές: Υποχρεωτική μάσκα και δίχως αρνητικό τεστ οι μαθητές

- Advertisement -

Το υγειονομικό πρωτόκολλο για τις πανελλαδικές εξετάσεις και τη χρήση μάσκας συζήτησε στη συνεδρίαση της  η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας.

Το υγειονομικό πρωτόκολλο για τις πανελλαδικές εξετάσεις και τη χρήση μάσκας συζήτησε στη συνεδρίαση της  η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Σύμφωνα με πληροφορίες, η χρήση της μάσκας θα είναι υποχρεωτική για όλους, μαθητές και εκπαιδευτικούς, στους κλειστούς χώρους των εξεταστικών κέντρων των Πανελλαδικών. Η μάσκα θα παραμείνει όμως και σε εξωτερικούς χώρους όπου υπάρχει συνωστισμός, όπως συστήνει σε όλους τους ανοιχτούς χώρους η Επιτροπή.

Σημαντική διαφορά εφέτος θα είναι στον έλεγχο (testing). Οι υποψήφιοι στις φετινές Πανελλαδικές εξετάσεις, σε αντίθεση με όσα ίσχυσαν το 2021, δεν θα είναι υποχρεωμένοι να προσκομίσουν αρνητικό self, rapid ή PCR test.

Ωστόσο, η υποχρέωση διενέργειας rapid test θα παραμείνει για τους ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς με δική τους δαπάνη.

Με αποστάσεις στις αίθουσες

Οι υποψήφιοι που θα βρίσκονται στις αίθουσες εξέτασης για τις Πανελλαδικές εξετάσεις 2022 θα πρέπει να έχουν απόσταση μεταξύ τους τουλάχιστον ενάμιση μέτρο (1,5μ.).

Για να είναι δυνατό το παραπάνω μέτρο της τήρησης αποστάσεων και να μην προκαλείται συνωστισμός, θα πρέπει να εξασφαλιστούν περισσότερα εξεταστικα κέντρα.

Τέλος, οι αίθουσες εξέτασης θα πρέπει να έχουν επαρκή φυσικό αερισμό, δηλαδή από ανοιχτά παράθυρα.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ