Παγώνη: Το φετινό Πάσχα θα είναι πολύ καλό, καμία σχέση με το περσινό

Στο πώς θα κάνουμε Πάσχα φέτος αναφέρθηκε η Ματίνα Παγώνη, ενώ τόνισε παράλληλα πως «οι θάνατοι είναι πολλοί γιατί το 50% είναι Δέλτα».

Στο πώς θα κάνουμε Πάσχα φέτος αναφέρθηκε η Ματίνα Παγώνη, ενώ τόνισε παράλληλα πως «οι θάνατοι είναι πολλοί γιατί το 50% είναι Δέλτα».

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Μιλώντας στην εκπομπή «Live News» στο Mega, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ εξήγησε πως η Δέλτα είναι δύσκολη μετάλλαξη Δέλτα. «Με αυτή τη μετάλλαξη είναι όσοι νοσηλεύονται στις ΜΕΘ, γιατί σε όλες τις ΜΕΘ της Ελλάδας είναι Δέλτα, δεν είναι Όμικρον».

Λόγω της μετάλλαξης Δέλτα, όπως τόνισε η κ. Παγώνη, «υπάρχουν επιπλοκές και έχουμε νοσηλείες. Για αυτό οι δείκτες αυτοί είναι τόσο σκληροί και θα συνεχίσουν να είναι σκληροί, όσο το 50% των κρουσμάτων είναι με Δέλτα».

«Αυξημένοι οι δείκτες νοσηλειών και θανάτων μέχρι τις 20/1»

Σχετικέ με τη μετάλλαξη Όμικρον, η Ματίνα Παγώνη είπε πως «από τα στοιχεία που έχουμε μέχρι τώρα, σε όλη την Ελλάδα δεν υπάρχει ασθενής με Όμικρον σε ΜΕΘ», τονίζοντας ωστόσο, ότι υπάρχουν ασθενείς σε απλές κλίνες, με Όμικρον που έχουν χρειαστεί νοσηλεία γιατί ήταν ανεμβολίαστοι.

Όπως δήλωσε, υπάρχει μεγάλη πίεση στις απλές κλίνες Covid, με μεγάλη αύξηση εισαγωγών. «Δεν ξέρουμε πόσες ημέρες ακόμα θα συνεχιστεί», τόνισε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, υπογραμμίζοντας ότι οι γιατροί εκτιμούν πως μέχρι τις 20 Ιανουαρίου θα είναι αυξημένες οι νοσηλείες και οι θάνατοι.

Η εκτίμηση για το Πάσχα

Τέλος, αναφορικά με το Πάσχα, αν και υπογράμμισε ότι θα πρέπει να συνεχίσουν όλοι να είναι προσεκτικοί και να κάνουν την τρίτη δόση, ανέφερε πως «η εκτίμηση είναι ότι θα είναι πολύ καλό, θα είμαστε πιο ελεύθεροι και τα πράγματα θα είναι καλύτερα. Δεν θα θυμίζει σε τίποτα το περσινό ή το προπέρσινο», προτρέποντας πως όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμα, να το κάνουν.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ