Δημόσια ΥγείαΠαγώνη: Η ιλαρά είναι μεταδοτική - Δεν συγκρίνεται με κορωνοϊό

Παγώνη: Η ιλαρά είναι μεταδοτική – Δεν συγκρίνεται με κορωνοϊό

- Advertisement -

Ανήσυχη εμφανίστηκε σε τηλεοπτική της συνέντευξη η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, μιλώντας για τα κρούσματα ιλαράς.

Ανήσυχη εμφανίστηκε σε τηλεοπτική της συνέντευξη η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, μιλώντας για τα κρούσματα ιλαράς.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Χαρακτηριστικά η κυρία Ματίνα Παγώνη, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ τόνισε πως «η ιλαρά είναι πολύ μεταδοτική, δεν συγκρίνεται με τον κορωνοϊό». Αναφερθείσα, δε, τα κρούσματα στην Ελλάδα, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ επισήμανε πως «για την ιλαρά όντως υπήρχε και άλλο κρούσμα στην Κρήτη, ήταν πέντε πήγαν στα έξι, ήταν και ένα στη βόρεια Ελλάδα».

«Την ιλαρά την διαχειριζόμαστε», πρόσθεσε, τονίζοντας ωστόσο πως «τα παιδιά πρέπει να κάνουν εμβόλιο, καθώς έμειναν πίσω την περίοδο του covid και ταυτόχρονα υπήρχαν κάποιες μητέρες που ανήκαν στο αντιεμβολιαστικό κίνημα».

Η κυρία Παγώνη συνέχισε λέγοντας πως «γίνεται πανικός στην Ευρώπη ενώς εμείς είμαστε καλύτερα σε επίπεδο εμβολιασμού» και κατόπιν μίλησε για τη σοβαρότητα αυτής της ιογενούς λοίμωξης.

Αναφορικά με τα συμπτώματα της ιλαράς, η γιατρός ανέφερε πως είναι τα εξής:
  • ξηρός βήχας,
  • επιπεφυκίτιδα και
  • πυρετός.

«Βλέπεις το παιδί αμέσως ότι ξεκινάει να είναι άρρωστο και κάνει πυρετό», είπε. «Τα περισσότερα παιδιά έχουν κάνει μια δόση πρέπει να κάνουν και τη δεύτερη. Επίσης μεγάλες ηλικίες που δεν ξέρουν αν έχουν κάνει και έχουν περάσει πρέπει να εμβολιαστούν», σημείωσε η Ματίνα Παγώνη.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ