Δημόσια Υγεία«Παγώνει» για την ώρα η επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού

«Παγώνει» για την ώρα η επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού

- Advertisement -

Προσωρινή παύση στην υποχρεωτικότητα εμβολιασμού βάζει η κυβέρνηση για την ώρα σε άλλες ομάδες εργαζομένων, εν όψει ανοίγματος της εστίασης σε εσωτερικούς χώρους και επαναλειτουργίας των σχολείων.

Προσωρινή παύση στην υποχρεωτικότητα εμβολιασμού βάζει η κυβέρνηση για την ώρα σε άλλες ομάδες εργαζομένων, εν όψει ανοίγματος της εστίασης σε εσωτερικούς χώρους και επαναλειτουργίας των σχολείων.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γιάννης Οικονόμου απαντώντας σε σχετικό ερώτημα κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, σημείωσε πως «δεν είναι στις σκέψεις μας να έχουμε ανακοινώσεις για την επέκταση της υποχρεωτικότητας το επόμενο διάστημα».

Αντίθετα, ο κ. Οικονόμου σημείωσε πως, για την ώρα, η κυβέρνηση δίνει έμφαση στην τήρηση των μέτρων που αφορούν σε ανεμβολίαστους πολίτες και τα οποία τίθενται σε εφαρμογή τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου.

Σε κάθε περίπτωση, μέλημα των Αρχών είναι να πεισθεί μεγαλύτερο μέρος των ανεμβολίαστων πολιτών, αλλά και των γονέων που έχουν την επιλογή να εμβολιάσουν τα παιδιά τους.

Ποιες είναι οι ημερομηνίες-κλειδιά για τις αποφάσεις της κυβέρνησης

Την ίδια ώρα, η επέκταση της υποχρέωσης εμβολιασμού δεν έχει φύγει τελείως από το τραπέζι των συζητήσεων. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είχε δηλώσει την Τρίτη στον ΣΚΑΪ πως «υπάρχει επιλογή υποχρεωτικότητας για όλους, υπάρχει και για τους εκπαιδευτικούς, αν παραστεί ανάγκη, αν και τα ποσοστά εμβολιασμών εκεί είναι αρκετά υψηλά».

Συγκεκριμένα, φαίνεται πως η κυβέρνηση θα κινηθεί αναλόγως το επόμενο διάστημα, με βάση δύο ημερομηνίες-κλειδιά. Μια από τις ημερομηνίες που θα κρίνουν τα επόμενα βήματα στο θέμα του υποχρεωτικού εμβολιασμού είναι η 20 Σεπτεμβρίου. Ως τότε, η χώρα θα έχει επιστρέψει στους ρυθμούς της, καθώς και οι τελευταίοι αδειούχοι θα πιάνουν και πάλι δουλειά, ενώ και τα σχολεία θα λειτουργούν κανονικά.

Παράλληλα, κυβέρνηση και ειδικοί θα έχουν μια πρώτη εικόνα από τη λειτουργία των εσωτερικών χώρων στην εστίαση, όπου όμως θα εισέρχονται μόνον εμβολιασμένοι πολίτες.

Θα επανεξεταστούν τα δεδομένα σε έναν μήνα

Η δεύτερη ημερομηνία αξιολόγησης που έχει “κυκλώσει” το κυβερνητικό επιτελείο, φαίνεται πως είναι η 10η Οκτωβρίου. Ως τότε, τα σχολεία θα έχουν συμπληρώσει 4 εβδομάδες λειτουργίας και έτσι το αποτύπωμα της επιβάρυνσης στην επιδημιολογική εικόνα της χώρας θα είναι πιο ξεκάθαρο.

Αξίζει εδώ να σημειώσουμε, πάντως, πως η επιτροπή ειδικών μοιάζει να μην ανησυχεί για πιθανή έξαρση κρουσμάτων από την επαναλειτουργία των σχολείων.

Ωστόσο, στο πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου θα φανούν και οι πρώτες συνέπειες του καιρού, που όσο «κρυώνει» τόσο οδηγεί περισσότερους πολίτες σε εσωτερικούς χώρους, τουλάχιστον στη διασκέδαση.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ