ΠΡΟΣΩΠΑΑΠΟΨΗ«Ουτοπικό ότι θα είναι καλύτερα τα πράγματα τους επόμενους μήνες»

«Ουτοπικό ότι θα είναι καλύτερα τα πράγματα τους επόμενους μήνες»

- Advertisement -

Στις εξελίξεις στο μέτωπο του κορωνοϊού αναφέρθηκε ο πρύτανης του ΕΚΠΑ Θάνος Δημόπουλος, επισημαίνοντας «Είναι ουτοπικό να περιμένουμε ότι τα πράγματα θα είναι πολύ καλύτερα τους επόμενους μήνες».

Στις εξελίξεις στο μέτωπο του κορωνοϊού αναφέρθηκε ο πρύτανης του ΕΚΠΑ Θάνος Δημόπουλος, επισημαίνοντας «Είναι ουτοπικό να περιμένουμε ότι τα πράγματα θα είναι πολύ καλύτερα τους επόμενους μήνες».

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

«Σίγουρα δεν βλέπω τη δυνατότητα να υπάρχει χαλάρωση τους επόμενους μήνες. Σε κράτη της Ευρώπης που έχουμε χαμηλότερες θερμοκρασίες, βλέπουμε ότι έχουμε αύξηση των κρουσμάτων. Είναι ουτοπικό να περιμένουμε ότι τα πράγματα θα είναι πολύ καλύτερα τους επόμενους μήνες. Σήμερα, ωστόσο, γνωρίζουμε πολύ περισσότερα από ό,τι μερικούς μήνες πριν για την αντιμετώπιση των ασθενών», τόνισε ο κ. Δημόπουλος μιλώντας στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA.

«Σε παγκόσμιο επίπεδο είχαμε προχθές τον μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων, 400 χιλιάδες κρούσματα σε μία ημέρα. Αυτό είναι ενδεικτικό ότι η πανδημία είναι ενεργή και η ουσιαστική αντιμετώπισή της θα γίνει με την ανάπτυξη εμβολίων, κάτι που ελπίζουμε να γίνει εφικτό σε σύντομο χρονικό διάστημα», συνέχισε ο κ. Δημόπουλος.

Δημόπουλος: Δεν υπάρχει σίγουρη συνταγή

«Για τα Χριστούγεννα νομίζω ότι είναι δύσκολο να σκεφτούμε ότι θα μπορούμε να έχουμε έναν τέτοιο συγχρωτισμό. Δεν υπάρχει σίγουρη συνταγή για το τι και πώς πρέπει να γίνει. Υπάρχουν τα μέτρα, η αντίδραση των ανθρώπων σε αυτά, η συμμόρφωση του κόσμου. Ο συγκεκριμένος ιός έχει χαρακτηριστικά που αποτρέπουν την εκρίζωσή του μόνο με μέτρα. Χρειάζεται το εμβόλιο», σημείωσε ο κ. Δημόπουλος, προσθέτοντας ότι «το ζητούμενο δεν ξέρω αν είναι να κάνουμε κάτι για να έχουμε 5-10 μέρες εορταστικών εκδηλώσεων. Το σημαντικό είναι να κρατηθούν τα κρούσματα σε χαμηλούς αριθμούς και να είναι διαχειρίσιμα».

Σχολιάζοντας τέλος το γιατί ο κορωνοϊός μοιάζει να «προτιμά» τα νεότερα άτομα το τελευταίο χρονικό διάστημα, ο ίδιος εξήγησε ότι αυτό γίνεται «διότι τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας συνεχίζουν να προστατεύονται, ενώ τα νεότερα άτομα, ενδεχομένως και λόγω της δουλειάς τους και της κινητικότητάς τους, να είναι πιο εκτεθειμένοι στο να μολυνθούν από τον κορωνοϊό. Υπάρχει βέβαια και ο αναγκαστικός συγχρωτισμός στα ΜΜΜ».

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ