Όμικρον 2: Η υποπαραλλαγή που ανησυχεί τους επιστήμονες – Τι ξέρουμε

Αγωνία επικρατεί για την υποπαραλλαγή της Όμικρον ή παραλλαγή Όμικρον 2 που έχει εκδηλωθεί στον πλανήτη, το ζήτημα όμως είναι ο βαθμός μεταδοτικότητάς της και οι συνέπειες που προκαλεί. Απαντήσεις έδωσε ο Γκίκας Μαγιορκίνης στην καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας.

Αγωνία επικρατεί για την υποπαραλλαγή της Όμικρον ή παραλλαγή Όμικρον 2 που έχει εκδηλωθεί στον πλανήτη, το ζήτημα όμως είναι ο βαθμός μεταδοτικότητάς της

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Όπως δήλωσε, από τις αρχές Δεκεμβρίου έχει αναφερθεί ότι η παραλλαγή Όμικρον έχει δύο κλάδους. Ο ένας από τους δύο κλάδους ονομάστηκε «κρυφός» γιατί έχει μία μετάλλαξη στη θέση 67 που τον κάνει μη ανιχνεύσιμο από την κλασική μέθοδο.

Φαίνεται ότι έχει επεκταθεί στη Νορβηγία και ίσως και σε κάποιες άλλες χώρες.

Δεν είναι γνωστό, όμως, ακόμη κατά πόσο αυτός ο ιός είναι πιο μεταδοτικός, καθώς δεν υπάρχουν ακόμα αναφορές από άλλες χώρες.

Μέχρι στιγμής στην Ελλάδα δεν έχει υπάρξει καταγραφή του, ανέφερε ο κ. Μαγιορκίνης.

«Τα χαρακτηριστικά της υποπαραλλαγής δεν είναι ακόμα σαφή και δεν έχουμε δεδομένα που να αναφέρουν ότι είναι πιο μεταδοτική ή προκαλεί μεγαλύτερη νοσηρότητα», ανέφερε.

Το κύμα της Όμικρον έχει μπει σε τροχιά συρρίκνωσης και αυτό αναμένουμε να φανεί και στους σκληρούς δείκτες τις επόμενες εβδομάδες ανέφεραν χθες οι ειδικοί στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου στο Υπουργείο Υγείας.

«Περιμένουμε μια κάμψη στην πίεση του Συστήματος Υγείας» τις επόμενες εβδομάδες ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μαγιορκίνης.

Σημείωσε επίσης ότι πλέον παρατηρείται μείωση κατά -31% στη διασπορά των κρουσμάτων αλλά η πίεση στο ΕΣΥ παραμένει καθώς αυξήθηκαν κατά +24% οι θάνατοι.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ