Δημόσια ΥγείαΟι ιδιωτικές κλινικές δεν είναι «Νοσοκομεία» - Απαγόρευση του όρου

Οι ιδιωτικές κλινικές δεν είναι «Νοσοκομεία» – Απαγόρευση του όρου

- Advertisement -

Ρητή απαγόρευση του όρου «Νοσοκομείο» σε οποιαδήποτε γλώσσα προβλέπει το νομοσχέδιο για τις ιδιωτικές κλινικές υπό τον τίτλο «Εκσυγχρονισμός και Αναμόρφωση Θεσμικού Πλαισίου Ιδιωτικών Κλινικών» που επεξεργάζεται το υπουργείο Υγείας, προειδοποιώντας με κυρώσεις όσους δεν συμμορφωθούν μετά την ψήφιση του νόμου.

Όπως προβλέπεται στο Άρθρο 33 του εν λόγω νομοσχεδίου που παρουσιάζει το healthpharma.gr για την Επωνυμία των Κλινικών:

Σε οποιαδήποτε επωνυμία ή διακριτικό τίτλο της Ιδιωτικής Κλινικής, προτάσσεται εμφανώς ο τίτλος «ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ» και απαγορεύεται η χρήση του όρου «ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ» σε οποιαδήποτε γλώσσα. Για τους παραβάτες επιβάλλονται οι ποινές που προβλέπονται στο άρθρο 21 του παρόντος.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Ελάχιστες περιπτώσεις ξεχωρίζουν για τις αναφορές τους ως «ιδιωτικό νοσοκομείο» ή «hospital center» στην Ελλάδα.
Τα πρόστιμα

Εφόσον ψηφιστεί και γίνει νόμος του κράτους, το άρθρο 21 προβλέπει για τους κατόχους άδειας ίδρυσης και λειτουργίας που παραβαίνουν τις διατάξεις του η επιβολή προστίμου 15.000 ευρώ και σε περίπτωση υποτροπής το πρόστιμο διπλασιάζεται, φτάνοντας τα 30.000 ευρώ.

Φυσικά, η παρούσα διάταξη θα μπορούσε να θεωρεί και «φωτογραφική» καθώς στην πλειοψηφία τους οι περισσότερες ιδιωτικές κλινικές αναφέρονται ως «ιδιωτικά θεραπευτήρια» ή «ιδιωτικές κλινικές».

Ελάχιστες περιπτώσεις ξεχωρίζουν για τις αναφορές τους ως «ιδιωτικό νοσοκομείο» ή «hospital center» στην Ελλάδα.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ