Δημόσια ΥγείαNovo Nordisk: Μεγάλη φωτιά σε εργοστάσιο παραγωγής του Ozempic

Novo Nordisk: Μεγάλη φωτιά σε εργοστάσιο παραγωγής του Ozempic

- Advertisement -

Μια τεράστια πυρκαγιά έχει ξεσπάσει στα γραφεία της φαρμακευτικής εταιρείας Novo Nordisk που παράγει το φάρμακο Ozempic το οποίο θεωρείται “θαυματουργό” για την απώλεια βάρους και χρησιμοποιείται από χιλιάδες ανθρώπους.

Μια τεράστια πυρκαγιά έχει ξεσπάσει στα γραφεία της φαρμακευτικής εταιρείας Novo Nordisk που παράγει το φάρμακο Ozempic το οποίο θεωρείται "θαυματουργό" για την απώλεια βάρους και χρησιμοποιείται από χιλιάδες ανθρώπους.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Οι εγκαταστάσεις της δανέζικης εταιρείας βρίσκονται σε προάστιο της Κοπεγχάγης. “Έχουμε περίπου 100 πυροσβέστες που επιχειρούν επί τόπου” δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο επικεφαλής της πυροσβεστικής Μάρτιν Σμιθ, προσθέτοντας ότι το κτίριο στο Μπαγκσβάερντ, στο βόρειο τμήμα της μητροπολιτικής περιοχής της Κοπεγχάγης.

Η φωτιά ξεκίνησε σε ένα κοντέινερ σε εργοτάξιο της Novo Nordisk και επεκτάθηκε στην οροφή ενός παρακείμενου κτιρίου γραφείων που ανήκει επίσης στην εταιρεία, πρόσθεσε ο Σμιθ. Δεν υπάρχει καμία αναφορά για τραυματίες.

Πυκνοί γκρίζοι καπνοί είναι ορατοί έως και 30 χιλιόμετρα μακριά από τη φωτιά, μετέδωσε το δανέζικο πρακτορείο ειδήσεων Ritzau.

Η σημερινή πυρκαγιά εκδηλώθηκε λιγότερο από μία εβδομάδα μετά τη φωτιά που ξέσπασε στις 16 Μαΐου σε άλλο εργοτάξιο της Novo Nordisk στο Kalundborg, η οποία δεν είχε καμία επίπτωση στην παραγωγή των φαρμάκων της εταιρείας.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ