Δημόσια ΥγείαΝοσοκομεία: Αποσυμφόρηση κλινικών με αλλαγές στις εφημερίες

Νοσοκομεία: Αποσυμφόρηση κλινικών με αλλαγές στις εφημερίες

- Advertisement -

Άμεσα αναμένεται σχετική Υπουργική Απόφαση ώστε να μειωθεί ο συνωστισμός στα ΤΕΠ στα νοσοκομεία «Αττικόν» και «Ευαγγελισμό» κατά τις ημέρες που εφημερεύουν

Άμεσα αναμένεται σχετική Υπουργική Απόφαση ώστε να μειωθεί ο συνωστισμός στα ΤΕΠ στα νοσοκομεία «Αττικόν» και «Ευαγγελισμό» κατά τις ημέρες που εφημερεύουν

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Στη μονιμότερη συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα στον τομέα των νοσηλειών και στην παράλληλη εφημερία με Κέντρα Υγείας, προσανατολίζονται τα νοσοκομεία του Εθνικού Συστήματος Υγείας, προκειμένου να μειωθεί η πίεση στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ), αλλά και στις κλίνες των κομβικών υγειονομικών μονάδων του Λεκανοπεδίου.

Άμεσα αναμένεται σχετική Υπουργική Απόφαση ώστε να μειωθεί ο συνωστισμός στα ΤΕΠ σε «Αττικόν» και «Ευαγγελισμό». Μάλιστα το ζήτημα είναι να ξεκινήσει άμεσα η εφαρμογή του σχεδιασμού αυτού καθώς λόγω της έξαρσης των ιογενών λοιμώξεων εκατοντάδες ασθενείς προσέρχονται στα εξωτερικά ιατρεία κατά τις εφημερίες ενώ η ανάπτυξη των ράντζων αποτελεί καθημερινό φαινόμενο.

Παρεμβάσεις…

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε και η ΕΡΤ, όταν θα εφημερεύει ο «Ευαγγελισμός», ο οποίος αποτελεί πόλο έλξης πολλών ασθενών, τότε θα συνεφημερεύει και το ΝΙΜΤΣ, που είναι κοντά. Από το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του «Ευαγγελισμού» θα μεταφέρονται οι ασθενείς στο ΝΙΜΤΣ, εφόσον δεν θα υπάρχουν κενές κλίνες, κυρίως στις παθολογικές κλινικές όπου εστιάζεται το πρόβλημα λόγω των ιογενών λοιμώξεων που αυτή την εποχή είναι σε έξαρση.

Αντίστοιχα, θα υπάρξει παρέμβαση και για το νοσοκομείο «Αττικόν». Σύμφωνα με πληροφορίες, το νοσοκομείο θα συνεργαστεί με ιδιωτική κλινική για τη μεταφορά ασθενών, ώστε να παταχθεί το φαινόμενο των ράντζων.

Και στις δυο περιπτώσεις οι διακομιδές θα γίνονται αφού θα έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος στα δύο μεγάλα νοσοκομεία, όπως συνέβαινε την περίοδο της πανδημίας.

Ακόμη, για την αποσυμφόρηση των ΤΕΠ των νοσοκομείων θα εφημερεύουν και τη νύχτα Κέντρα Υγείας, στην περιοχή του Λεκανοπεδίου.

Στη λίστα των εφημεριών θα αναρτηθούν οι ειδικότητες γιατρών κάθε Κέντρου Υγείας ώστε να γνωρίζουν οι γονείς που μπορούν να μεταφέρουν τα παιδιά τους.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ