Δημόσια ΥγείαΜονοκλωνικά: Ο ΕΜΑ ενέκρινε τις δύο θεραπείες για τον COVID-19

Μονοκλωνικά: Ο ΕΜΑ ενέκρινε τις δύο θεραπείες για τον COVID-19

- Advertisement -

Ο ΕΜΑ, η ρυθμιστική αρχή φαρμάκων της Ευρώπης συνέστησε την Πέμπτη, σύμφωνα με το Reuters, την έγκριση δύο θεραπειών για τον COVID-19 που βασίζονται σε μονοκλωνικά αντισώματα. Η θεραπεία αναπτύχθηκε από την αμερικανική εταιρεία βιοτεχνολογίας Regeneron και τον ελβετικό κολοσσό Roche και η άλλη από τη Celltrion, της Νότιας Κορέας.

Ο ΕΜΑ, η ρυθμιστική αρχή φαρμάκων της Ευρώπης συνέστησε την Πέμπτη, σύμφωνα με το Reuters, την έγκριση δύο θεραπειών για τον COVID-19 που βασίζονται σε μονοκλωνικά αντισώματα. Η θεραπεία αναπτύχθηκε από την αμερικανική εταιρεία βιοτεχνολογίας Regeneron και τον ελβετικό κολοσσό Roche και η άλλη από τη Celltrion

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από το Reuters, το κοκτέιλ με τα μονοκλωνικά αντισώματα της Regeneron-Roche, Ronapreve, είναι για τη θεραπεία ενηλίκων και εφήβων που δεν χρειάζονται υποστήριξη οξυγόνου και διατρέχουν υψηλό κίνδυνο σοβαρής νόσου.

Το Celltrion’s Regkirona, ωστόσο, έχει προταθεί μόνο για ενήλικους με παρόμοιες παθήσεις, σύμφωνα με το Reuters.

Η έγκριση από τον ΕΜΑ ήταν επικείμενη, εν μέσω αύξησης των μολύνσεων από κορωνοϊό.

Παράλληλα, σημειώνεται πως ενώ η αξιολόγηση των επίσημων αιτήσεων για την έγκριση των φαρμάκων βρίσκεται σε εξέλιξη, τα δύο φάρμακα είναι ήδη διαθέσιμα σε ορισμένους ασθενείς στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς ο EMA βοήθησε τα κράτη-μέλη για την έγκαιρη χρήση σε ορισμένες περιπτώσεις, σύμφωνα με το Reuters.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ