ΠΡΟΣΩΠΑΑΠΟΨΗΜητσοτάκης -Κορωνοϊός: Αν πρέπει να εμβολιαστώ πρώτος, θα το κάνω

Μητσοτάκης -Κορωνοϊός: Αν πρέπει να εμβολιαστώ πρώτος, θα το κάνω

- Advertisement -

Για την πανδημία, τις δυσκολίες και το εμβόλιο για τον κορωνοϊό, απάντησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στη Θεσσαλονίκη.

Για την πανδημία, τις δυσκολίες και το εμβόλιο για τον κορωνοϊό, απάντησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στη Θεσσαλονίκη.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εξέφρασε την αισιοδοξία «πως θα έχουμε εμβόλια, και όχι μόνο ένα εμβόλιο, που θα είναι απολύτως ασφαλή και αρκούντως αποτελεσματικά σχετικά σύντομα». Πρόσθεσε πως θα έχουμε αρκετές ποσότητες εμβολίων, αν και δεν μπορεί να ξέρει πόσο σύντομα, αλλά η Ελλάδα είναι σε όλα τα συμβόλαια προαγοράς.

Το εμβόλιο, επανέλαβε ο κ. Μητσοτάκης, θα διατεθεί δωρεάν με μία προτεραιοποίηση από την Επιτροπή Εμβολιασμού, αλλά εκτίμησε πως «το πρόβλημά μας θα είναι άλλο, θα είναι να πείσουμε τους Έλληνες ότι πρέπει να εμβολιαστούν».

Υπογράμμισε πως το εμβόλιο θα είναι απολύτως ασφαλές όταν διατεθεί και θα χρειαστεί να γίνει μια προσπάθεια ενημέρωσης της κοινής γνώμης, ενώ αν πρέπει για λόγους συμβολισμού να δώσει το παράδειγμα πρώτος θα εμβολιαστεί ο ίδιος και η οικογένειά του.

«Αν πρέπει να εμβολιαστώ πρώτος εγώ και η οικογένειά μου για να δείξουμε το παράδειγμα θα το κάνω για να δείξω ότι είναι απολύτως ασφαλές. Είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος», τόνισε ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μητσοτάκης: Για το άνοιγμα των σχολείων

Σημαντικό να ανοίξουν τα σχολεία στην ώρα τους, τηλεκπαίδευση είναι επικουρικά χρήσιμη αλλά δεν μπορεί να υποκαταστήσει το σχολικό περιβάλλον. Όλα θα είναι έτοιμα. Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που θα παρέχει δωρεάν μάσκες στα σχολεία. Θα είμαστε έτοιμοι αύριο με τις μάσκες στα σχολεία. Ο κ. Γεραπετρίτης έμεινε ξάγρυπνος για να τρέξει όπως πρέπει το project.

Επιμένουμε στη μάσκα γιατί αυτό μας υποδεικνύουν οι ειδικοί. Είναι το πλέον κατάλληλο μέτρο για να προστατευτούμε από ένα δεύτερο κύμα του ιού. Θα ζητήσω από όλους να συμμορφωθούν με αυτές τις υποδείξεις. Τα παιδιά κινδυνεύουν να αρρωστήσουν λιγότερο από τον κορωνοϊό, όπως τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, αλλά μπορούν να μεταφέρουν τον ιό στο σπίτι. Πολλά μικρά παιδιά βλέπουν τη μάσκα και λίγο σαν παιχνίδι και οι εκπαιδευτικοί θα είναι δίπλα τους να τα βοηθήσουν.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ