ΠΡΟΣΩΠΑΑΠΟΨΗΜαγιορκίνης - Κορωνοϊός: Τον χειμώνα θα αυξηθεί η μεταδοτικότητα

Μαγιορκίνης – Κορωνοϊός: Τον χειμώνα θα αυξηθεί η μεταδοτικότητα

- Advertisement -

Η Ελλάδα μπήκε στο δεύτερο κύμα το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου και βρίσκεται σε μια ενδιάμεση, σχετικά ήπια, επιδημιολογική κατάσταση, σημείωσε ο Γκίκας Μαγιορκίνης κατά την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό.

Η Ελλάδα μπήκε στο δεύτερο κύμα το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου και βρίσκεται σε μια ενδιάμεση, σχετικά ήπια, επιδημιολογική κατάσταση, σημείωσε ο Γκίκας Μαγιορκίνης κατά την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Τον λόγο πήρε πρώτος ο επίκουρος καθηγητής του ΕΚΠΑ, ο οποίος αναφέρθηκε στα 399 νέα κρούσματα κορωνοϊού. Όπως είπε, από αυτά, 55 αποδίδονται σε γνωστές συρροές. Τα 33 εντοπίστηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο κ. Μαγιορκίνης τόνισε πως 87 ασθενείς βρίσκονται διασωληνωμένοι, ενώ συνολικά 98 θετικοί στον κορωνοϊό νοσηλεύονται σε ΜΕΘ.

Κρίσιμοι δείκτες οι διασωληνωμένοι και οι νεκροί στην Ελλάδα

Σύμφωνα με τον κ. Μαγιορκίνη, βρισκόμαστε μπροστά στην επέκταση του δεύτερου κύματος της πανδημίας, με την Ευρώπη να παρατηρεί σημαντική αύξηση των νέων διαγνώσεων.

Ο καθηγητής παρέθεσε τα στοιχεία από τη Βρετανία, τη Γαλλία, αλλά και την Ολλανδία, χώρα με πληθυσμό παρόμοιο με της Ελλάδα, όπου τα κρούσματα κορωνοϊού έχουν πενταπλασιαστεί.

Η Ελλάδα μπήκε στο δεύτερο κύμα το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου και βρίσκεται σε μια ενδιάμεση, σχετικά ήπια, επιδημιολογική κατάσταση, σημείωσε ο κ. Μαγιορκίνης. Τα σημεία που τόνισε ο κ. Μαγιορκίνης είναι πως αυξήθηκε η συχνότητα των ημερών όπου καταγράφονται πάνω από 5 θάνατοι ανά ημέρα. Το γεγονός πως ο αριθμός των διασωληνωμένων είναι σταθερά πάνω από 80, πιέζει το σύστημα υγείας.

«Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας», σημείωσε ο κ. Μαγιορκίνης

«Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας και με την έλευση του χειμώνα αναμένουμε σημαντική αύξηση της μετάδοσης», σημείωσε στη συνέχεια ο κ. Γκίκας Μαγιορκίνης, και παρέθεσε παραδείγματα χωρών της Ευρώπης όπου η θερμοκρασία είναι έως και 10 μονάδες πιο χαμηλά από ό,τι στη χώρα μας.

Φαίνεται πως η πτώση της θερμοκρασίας συνδέεται με αύξηση νέων κρουσμάτων κορωνοϊού. «Κάτι αντίστοιχο αναμένουμε και εδώ με την πτώση της θερμοκρασίας», είπε ο κ. Μαγιορκίνης, που ζήτησε μεγαλύτερη προσπάθεια και προσήλωση από όλους μας.

Τι είπε ο καθηγητής για την κόπωση από τα μέτρα για τον κορωνοϊό

Ο κ. Μαγιορκίνης αναφέρθηκε στην κόπωση που αισθάνονται οι λαοί της Ευρώπης από τα συνεχιζόμενα μέτρα, όμως επανέλαβε πως έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας. Η μάσκα και η απόσταση είναι τα όπλα μας, είπε και σημείωσε πως ο ιός δεν κάνει διακρίσεις, προσέβαλε τον Λευκό Οίκο.

«Όταν θα κολλήσουμε, θα αναρωτηθούμε, κάναμε ό,τι πέρασε από το χέρι μας για να προστατεύσουμε τους γύρω μας;», είπε λίγο πριν κλείσει ο κ. Γκίκας Μαγιορκίνης και τόνισε πως με 3-4 πολύ απλές συνήθειες (πλύσιμο χεριών, μάσκα, αποστάσεις) βοηθάμε να διατηρηθεί η μεταδοτικότητα σε χαμηλά επίπεδα.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ