Δημόσια Υγεία«Μαχαίρι» στα τακτικά χειρουργεία λόγω κορωνοϊού στα νοσοκομεία

«Μαχαίρι» στα τακτικά χειρουργεία λόγω κορωνοϊού στα νοσοκομεία

- Advertisement -

«Μαχαίρι» κόβονται τα τακτικά χειρουργεία με εσωτερικό έγγραφο προς τις ΥΠΕ που υπογράφει η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα. Στο σχετικό έγγραφο δίνεται οδηγία στα νοσοκομεία να περιορίσουν τα προγραμματισμένα τακτικά χειρουργεία έως και 80%, προς αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών από την έξαρση της πανδημίας.

«Μαχαίρι» κόβονται τα τακτικά χειρουργεία με εσωτερικό έγγραφο προς τις ΥΠΕ που υπογράφει η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Από τον περιορισμό εξαιρούνται μόνο «οι αυστηρώς έκτακτες και επείγουσες χειρουργικές επεμβάσεις». Όπως αναφέρεται επίσης, θα υλοποιούνται κανονικά τα θεραπευτικά προγράμματα ασθενών με χρόνια προβλήματα υγείας (χημειοθεραπείες, ακτινοθεραπείες, εγχύσεις φαρμάκων κτλ).

Η αναπληρώτρια τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Δώρα Αυγέρη, στα social media γράφει χαρακτηριστικά πως:

«Lockdown στις κλινικές των νοσοκομείων, κόβονται τα χειρουργεία!

Μετάφραση: Αν δεν θες να πεθάνεις περιμένοντας το χειρουργείο, θα τα σκάσεις στους κλινικάρχες!

Στο μεταξύ σήμερα: #COVID19 105 άνθρωποι νεκροί»

ΠΟΕΔΗΝ: Ηλικιωμένοι δεν βρίσκουν κρεβάτι σε ΜΕΘ

Την ίδια ώρα, «δεκάδες διασωληνωμένοι παραμένουν εκτός ΜΕΘ στα νοσοκομεία», τονίζει ο Μιχάλης Γιαννάκος της ΠΟΕΔΗΝ, ενώ κάνει λόγο για ρεκόρ στο ΑΧΕΠΑ.

«Δεν έχουμε πια μόνο επιλογή ασθενών για ΜΕΘ. Έχουμε επιλογή ασθενών για χορήγηση υψηλής ροής οξυγόνου με μηχάνημα High Flow λόγω έλλειψης μηχανημάτων ή ανεπάρκειας οξυγόνου» επισημαίνει σε ανακοίνωσή του και προσθέτει:

«Ηλικιωμένοι ασθενείς δεν διασωληνώνονται καν αφού δεν υπάρχει προοπτική εξεύρεσης κλινών ΜΕΘ».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «αρνητικό πανελλήνιο ρεκόρ διασκορπισμένων σε κλινικές διασωληνωμένων ασθενών καταγράφει το ΑΧΕΠΑ με 11», ενώ επισημαίνει πως στο Κιλκίς «διασωληνώνουν τον τέταρτο ασθενή».

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ