Δημόσια ΥγείαLockdown τέλος από Παρασκευή: Τι αλλάζει σε μετακινήσεις και SMS

Lockdown τέλος από Παρασκευή: Τι αλλάζει σε μετακινήσεις και SMS

- Advertisement -

Έτοιμη να κάνει τα επόμενα βήματα στη σταδιακή άρση του lockdown είναι η κυβέρνηση, με συμμάχους τόσο το εμβολιαστικό πρόγραμμα που επιταχύνει ρυθμούς όσο και τα self test αλλά και τον καιρό, που μέρα με τη μέρα γίνεται πιο ζεστός.

Έτοιμη να κάνει τα επόμενα βήματα στη σταδιακή άρση του lockdown είναι η κυβέρνηση, με συμμάχους τόσο το εμβολιαστικό πρόγραμμα που επιταχύνει ρυθμούς όσο και τα self test αλλά και τον καιρό, που μέρα με τη μέρα γίνεται πιο ζεστός.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Οι αποφάσεις αλλά και οι ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν σήμερα, οπότε και συνεδριάζουν οι λοιμωξιολόγοι με βασικά θέματα τις διαπεριφερειακές μετακινήσεις, τα SMS και την απαγόρευση κυκλοφορίας.

Εν συνεχεία, την Πέμπτη, ο υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης θα παρουσιάσει το πλαίσιο βάσει του οποίου θα ανοίξει ο τουρισμός στη χώρα μας.

Ένα πρώτο σχεδιάγραμμα της πορείας της επανεκκίνησης των οικονομικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων έδωσε χθες η κυβερνητική εκπρόσωπος κ. Αριστοτελία Πελώνη, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Όπως σημείωσε, στις 14 Μαΐου γίνεται ένα εξαιρετικά σημαντικό βήμα -τόσο για την κοινωνία όσο και για την οικονομία- με το άνοιγμα του Τουρισμού και την απελευθέρωση των υπερτοπικών μετακινήσεων. Την ίδια μέρα γίνεται το πρώτο βήμα στον χώρο του Πολιτισμού με το άνοιγμα των μουσείων.

Στις 17 Μαΐου θα επαναλειτουργήσουν οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί. Ταυτόχρονα, επανεκκινούν οι πρακτικές και εργαστηριακές ασκήσεις σε ΙΕΚ και κολέγια, ενώ επιτρέπεται η διά ζώσης επαναλειτουργία των σχολείων δεύτερης ευκαιρίας. Την ίδια μέρα θα λειτουργήσουν και τα ωδεία.

Στις 21 Μαΐου ξεκινούν τα θερινά σινεμά και οι κινηματογραφικές προβολές σε υπαίθριους χώρους, με πληρότητα 75%.

Μία εβδομάδα αργότερα, στις 28 Μαΐου, επανεκκινούν τα ζωντανά θεάματα και ακροάματα σε υπαίθριους χώρους μόνο για καθήμενους -όχι όρθιους- με ποσοστό πληρότητας 50%.

Ανοίγουν οι μετακινήσεις από 14 Μαΐου: Πώς θα ταξιδεύουμε σε νησιά και ενδοχώρα
Από όλα τα παραπάνω, με ιδιαίτερη αγωνία αναμένονται οι αποφάσεις για τον τρόπο που θα επιτραπούν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όσοι επιθυμούν να ταξιδέψουν εκτός νομού θα χωρίζονται σε δύο κατηγορίες:
  • Σε όσους ταξιδέψουν στην ηπειρωτική χώρα
  • Σε όσους ταξιδέψουν στα νησιά

Στην πρώτη περίπτωση, σύμφωνα με πληροφορίες, θα ισχύει ισχυρή σύσταση, αλλά όχι υποχρέωση, για διενέργεια self test ή μοριακού τεστ πριν από το ταξίδι, ενώ οι πολίτες θα μπορούν να χρησιμοποιούν και βεβαιώσεις εμβολιασμού.

Για μετακίνηση στα νησιά, ωστόσο, ενδέχεται να είναι υποχρεωτική η διενέργεια self test ή pcr 72 ώρες πριν από το ταξίδι ή οι εμβολιασμένοι πολίτες θα μπορούν να χρησιμοποιούν πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Η υποχρέωση θα αφορά τόσο τα ακτοπλοϊκά όσο και τα αεροπορικά ταξίδια.

Αποφάσεις για SMS και ωράριο κυκλοφορίας -Πώς επηρεάζουν λιανεμπόριο και εστίαση

Στη συνέχεια αναμένονται οι αποφάσεις και για τα SMS αλλά και το ωράριο κυκλοφορίας, δύο ζητήματα. που αφορούν σε μεγάλο βαθμό και τον τρόπο λειτουργίας τόσο του λιανεμπορίου όσο και της εστίασης.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης είχε τονίσει ότι τα SMS για τις μετακινήσεις τελειώνουν το προσεχές Σάββατο.

Παράλληλα, όπως είπε, το ωράριο κυκλοφορίας θα παραταθεί κατά μία ώρα, ενώ μία μέρα νωρίτερα, στις 14 Μαΐου, θα καταργηθεί το ραντεβού για τα ψώνια. Αυτό σημαίνει ότι είμαστε κοντά στην κατάργηση των SMS του 13032 για το λιανεμπόριο, άρα και του click in shop και του click away, αλλά και του 13033 για τις υπόλοιπες μετακινήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, το ωράριο κυκλοφορίας αναμένεται να παραταθεί ενδεχομένως. και έως τις 12.30, κάτι που ενδεχομένως να συμπαρασύρει και το ωράριο λειτουργίας της εστίασης, με τα καταστήματά. της να κλείνουν ένα τέταρτο πριν από την έναρξη της απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Lockdown: Τι θα ισχύει για τους τουρίστες

Τέλος, όσον αφορά στον Τουρισμό, οι τουρίστες θα μπορούν να έρχονται στην Ελλάδα είτε με μοριακό τεστ 72 ωρών, είτε με πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Οι τουρίστες θα πρέπει να έχουν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου και να έχουν. περάσει 14 ημέρες από τη χορήγηση της δεύτερης δόσης. Το αρνητικό τεστ ή το πιστοποιητικό εμβολιασμού θα μπορεί να αναρτάται σε ψηφιακή πλατφόρμα.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Έτοιμη να κάνει τα επόμενα βήματα στη σταδιακή άρση του lockdown είναι η κυβέρνηση, με συμμάχους τόσο το εμβολιαστικό πρόγραμμα που επιταχύνει ρυθμούς όσο και τα self test αλλά και τον καιρό, που μέρα με τη μέρα γίνεται πιο ζεστός. lockdown

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ