Δημόσια ΥγείαΚορωνοϊός: Τι «λέει» ο FDA για τους θανάτους από τα εμβόλια

Κορωνοϊός: Τι «λέει» ο FDA για τους θανάτους από τα εμβόλια

- Advertisement -

Κατά την διάρκεια των συζητήσεων για τον ψευδή αριθμό των θανάτων από τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού, ο διευθυντής του Κέντρου Βιολογικής Αξιολόγησης και Έρευνας του FDA των ΗΠΑ παραδέχθηκε ότι δεν χειρίστηκε σωστά την κατάσταση.

Κατά την διάρκεια των συζητήσεων για τον ψευδή αριθμό των θανάτων από τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού, ο διευθυντής του Κέντρου Βιολογικής Αξιολόγησης και Έρευνας του FDA των ΗΠΑ παραδέχθηκε ότι δεν χειρίστηκε σωστά την κατάσταση.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Η Ντέμπι Λέσκο, Μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων, τον ρώτησε σχετικά με την απόφασή του να μην γνωστοποιήσει έγκαιρα τον ακριβή αριθμό των επιβεβαιωμένων θανάτων με αποτέλεσμα να αφήσει τους πολίτες να βγάζουν μόνοι τους τα συμπεράσματα.

Ο διευθυντής FDA, δόκτωρ Μάρκς, ισχυρίζεται ότι υπήρξαν ελάχιστοι θάνατοι από εμβολιασμούς για τον κορωνοϊό χωρίς όμως να έχει αναρτήσει τα επίσημα στοιχεία νωρίτερα.

Σημειώνεται ότι ο δρ. Μαρκς διαχειρίζεται μια πλατφόρμα στην οποία έχουν πρόσβαση όλοι οι πολίτες, οι οποίοι μπορούν να αναφέρουν οποιαδήποτε παρενέργεια ή και επίπτωση είχαν μετά την χορήγηση του εμβολίου. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα πολλοί Αμερικανοί πολίτες να αναφέρουν ότι γνώριζαν περιπτώσεις θανάτων που είχαν ως αιτία το εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

Έτσι αναφέρθηκαν πολλές περιπτώσεις θανάτων που δεν ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα, με τον διευθυντή του FDA να τονίζει πως μόνο 4 περιπτώσεις είχαν επιβεβαιωθεί.

Επιβεβαιωμένοι θάνατοι

«Μιλήσαμε στο τηλέφωνο τον Αύγουστο του 2021 και ρωτούσα σχετικά με την πλατφόρμα, γιατί είχα πολλούς ανθρώπους που επικοινωνούσαν μαζί μου, λέγοντάς μου ότι είχαν πολλές παρενέργειες και υπήρχαν πολλοί θάνατοι», είπε η Ντέμπι Λέσκο απευθυνόμενη στον δρ. Μαρκς. «Σας ρώτησα πόσοι θάνατοι είναι επιβεβαιωμένοι και μου απάντησαν ότι υπήρχαν 4 άτομα που έχασαν την ζωή λόγω των επιπτώσεων του εμβολίου.

Κατά την γνώμη μου ότι το FDA έπρεπε να κάνει καλύτερη δουλειά, αναφέροντας δημόσια όχι μόνο τις περιπτώσεις παρενεργειών είχαν αναφερθεί αλλά και πόσες απο αυτές είναι επιβεβαιωμένες. Πρόσφατα είπατε ότι δεν θέλετε να μοιραστείτε πολλές πληροφορίες, λόγω της προστασίας προσωπικών δεδομένων. Σίγουρα όμως μπορούμε να ξέρουμε πόσοι θάνατοι έχουν επιβεβαιωθεί».

Συγκρίσεις

Ο διευθυντής του FDA απάντησε: «Συμφωνώ ότι θα έπρεπε να έχουμε κάνει καλύτερη δουλειά, σχετικά με τους αριθμούς των περιστατικών που αναφέρονται σε σύγκριση με αυτούς που έχουν επιβεβαιωθεί. Μπορώ να σας πω ότι υπάρχουν ελάχιστοι θάνατοι που μπορώ να σας πω με σιγουριά ότι συνδέονται άμεσα με παρενέργειες εμβολίων»

Απαντώντας του, η Ντέμπι Λέσκο επέκρινε την κίνησή του και την ανευθυνότητα της πράξης του λέγοντας: «Όλοι μπορούν να αναφέρουν οτιδήποτε θέλουν στην πλατφόρμα. Εσείς γιατί δεν βγήκατε υπεύθυνα να πείτε τον ακριβή αριθμό αυτών που πέθαναν από τις παρενέργειες του εμβολίου. Εάν ο σκοπός σας είναι να καθησυχάζετε τον κόσμο και να τους δίνετε αυτοπεποίθηση για να κάνουν το εμβόλιο, τότε γιατί δεν τοποθετηθήκατε δημόσια;».

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ