Δημόσια ΥγείαΚορωνοϊός: Σάλος με βίντεο της Pfizer για «ιούς Φρανκεστάιν»

Κορωνοϊός: Σάλος με βίντεο της Pfizer για «ιούς Φρανκεστάιν»

- Advertisement -

Βίντεο που φέρεται να δείχνει στέλεχος της Pfizer να μιλά για πειράματα με μεταλλαγμένους ιούς παρουσιάστηκε από αντιεμβολιαστή δημοσιογράφο του Fox News και αναπαρήχθη ευρέως στο Διαδίκτυο, όπως φαίνεται όμως δεν είναι γνήσιο.

Βίντεο που φέρεται να δείχνει στέλεχος της Pfizer να μιλά για πειράματα με μεταλλαγμένους ιούς παρουσιάστηκε από αντιεμβολιαστή δημοσιογράφο του Fox News και αναπαρήχθη ευρέως στο Διαδίκτυο, όπως φαίνεται όμως δεν είναι γνήσιο.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Το βίντεο που παρουσίασε στην εκπομπή του ο Τάκερ Κάρλσον υποτίθεται ότι τραβήχτηκε με κρυφή κάμερα από το Project Veritas, συντηρητική ομάδα που συνδέεται με τον Ντόναλντ Τραμπ και υποστηρίζει ότι εργάζεται για την αποκάλυψη της αλήθειας.

«Η Project Veritas μόλις παρουσίασε κρυφό βίντεο στελέχους της Pfizer να καυχιέται για το πώς η εταιρείας του πραγματοποιεί πειράματα Φρανκεστάιν, χειρίζεται ιούς Covid για το κέρδος και το κάνει μυστικά, πιθανώς παραβιάζοντας την ομοσπονδιακή νομοθεσία» έγραψε ο Κάρλσον στο Twitter.

Project Veritas just released an undercover video of a Pfizer executive bragging about how his company conducts Frankenstein science, manipulating COVID viruses for profit, and does it in secret, possibly in violation of federal law. pic.twitter.com/VHwa3LK619

Στο βίντεο, ο εικονιζόμενος «Τζόρνταν Τρίστον Ουόκερ», που παρουσιάζεται ως διευθυντής Έρευνας και Ανάπτυξης, Στρατηγικών Επιχειρήσεων και Επιστημονικού Σχεδιασμού mRNA της Pfizer, ισχυρίζεται ότι η εταιρεία του διερευνά μεθόδους «κατευθυνόμενης εξέλιξης» για τη δημιουργία νέων στελεχών του ιού της Covid.

«Μην το πεις σε κανέναν […] Υπάρχει ένας κίνδυνος […] πρέπει να είναι απολύτως ελεγχόμενα για να είμαστε βέβαιοι ότι αυτός ιός που μεταλλάσσουμε δεν δημιουργεί κάτι νέο […] όπως ο ιός που ξεκίνησε στην Ουχάν, για να είναι ειλικρινής» λέει ο άνδρας.

Όμως κανένα στέλεχος με το όνομα «Τζόρνταν Τρίστον Ουόκερ» δεν φαίνεται να εργάζεται στη Pfizer, ανέφερε το Forbes, σύμφωνα με το οποίο το βίντεο είναι πιθανότατα πλαστό.

Η Pfizer εξέδωσε ανακοίνωση ως απάντηση, χωρίς όμως να διευκρινίζει αν το εν λόγω πρόσωπο είναι στέλεχός της.

Διαψεύδει ωστόσο ότι πραγματοποιεί πειράματα κατεθυνόμενης εξέλιξης ή απόκτησης λειτουργικότητας, αν και μελετά νέα στελέχη του ιού για να εκτιμήσει την αποτελεσματικότητα των διαθέσιμων θεραπειών.

«Κατά τη συνεχιζόμενη ανάπτυξη του εμβολίου COVID-19 των Pfizer-BioNTech, η Pfizer δεν έχει διεξαγάγει έρευνα για την απόκτηση λειτουργικότητας ή την κατευθυνόμενη εξέλιξη» ανέφερε.

H ανακοίνωση της Pfizer

Από τη Pfizer υπήρξε ανακοίνωση σχετικά με το θέμα που έχει ανακύψει, στην οποία αναφέρεται πως στη συνεχιζόμενη ανάπτυξη του εμβολίου Pfizer-BioNTech για τον COVID-19, η Pfizer δεν έχει διεξαγάγει έρευνα κέρδους λειτουργίας ούτε κατευθύνει έρευνα για την εξέλιξη. Αναφέρεται στην ανακοίνωση:

“Πρόσφατα, διατυπώθηκαν ισχυρισμοί σχετικά με το κέρδος της λειτουργίας και την κατευθυνόμενη έρευνα εξέλιξης στην Pfizer και η εταιρεία θα ήθελε να ξεκαθαρίσει τα δεδομένα.

Στη συνεχιζόμενη ανάπτυξη του εμβολίου Pfizer-BioNTech για την COVID-19, η Pfizer δεν έχει διεξαγάγει έρευνα κέρδους λειτουργίας ούτε κατευθύνει έρευνα για την εξέλιξη. Σε συνεργασία με συνεργάτες, πραγματοποιήσαμε έρευνα όπου ο αρχικός ιός SARS-CoV-2 χρησιμοποιήθηκε για την έκφραση της πρωτεΐνης ακίδας από νέες παραλλαγές που προκαλούν ανησυχία. Αυτή η εργασία πραγματοποιείται μόλις εντοπιστεί μια νέα παραλλαγή ανησυχίας από τις αρχές Δημόσιας Υγείας. Η έρευνα παρέχει έναν τρόπο για να αξιολογήσουμε γρήγορα την ικανότητα ενός υπάρχοντος εμβολίου να προκαλεί αντισώματα που εξουδετερώνουν μια παραλλαγή ανησυχίας που εντοπίστηκε πρόσφατα. Στη συνέχεια, διαθέτουμε αυτά τα δεδομένα, μέσω επιστημονικών περιοδικών, με αξιολόγηση και τα χρησιμοποιούμε ως ένα από τα βήματα για να προσδιορίσουμε εάν απαιτείται ενημέρωση του εμβολίου.

Επιπλέον, για να καλύψει τις αμερικανικές και παγκόσμιες ρυθμιστικές απαιτήσεις για την από του στόματος θεραπεία μας, το PAXLOVID™, η Pfizer αναλαμβάνει εργασία in vitro (σε εργαστηριακής καλλιέργειας) για τον εντοπισμό πιθανών μεταλλάξεων αντοχής στο nirmatrelvir, ένα από τα δύο συστατικά του PAXLOVID. Με έναν φυσικά εξελισσόμενο ιό, είναι σημαντικό να αξιολογείται τακτικά η δραστηριότητα ενός αντιικού. Το μεγαλύτερο μέρος αυτής της εργασίας διεξάγεται χρησιμοποιώντας προσομοιώσεις υπολογιστή ή μεταλλάξεις της κύριας πρωτεάσης – ενός μη μολυσματικού τμήματος του ιού.

Σε έναν περιορισμένο αριθμό περιπτώσεων, όταν ένας πλήρης ιός δεν περιέχει καμία γνωστή μετάλλαξη, μπορεί να παρασκευαστεί ώστε να επιτρέπει την αξιολόγηση της αντιϊκής δραστηριότητας στα κύτταρα. Επιπλέον, πραγματοποιούνται in vitro πειράματα επιλογής αντοχής σε κύτταρα επωασμένα με SARS-CoV-2 και νιρματρελβίρη σε εργαστήριο Βιοασφάλειας επιπέδου 3 (BSL3) για να αξιολογηθεί εάν η κύρια πρωτεάση μπορεί να μεταλλαχθεί για να δώσει ανθεκτικά στελέχη του ιού. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι αυτές οι μελέτες απαιτούνται από τις αμερικανικές και παγκόσμιες ρυθμιστικές αρχές για όλα τα αντι-ιικά προϊόντα και πραγματοποιούνται από πολλές εταιρείες και ακαδημαϊκά ιδρύματα στις ΗΠΑ και σε όλο τον κόσμο.

Οι πληροφορίες που βασίζονται σε γεγονότα που έχουν τις ρίζες τους στην ορθή επιστήμη είναι ζωτικής σημασίας για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19 και η Pfizer παραμένει προσηλωμένη στη διαφάνεια και συμβάλλει στην ανακούφιση του καταστροφικού βάρους αυτής της ασθένειας”.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ