Δημόσια ΥγείαΚορωνοϊός: Εφτασαν τα εμβόλια σε νοσοκομείο του Ην. Βασιλείου -Εικόνες

Κορωνοϊός: Εφτασαν τα εμβόλια σε νοσοκομείο του Ην. Βασιλείου -Εικόνες

- Advertisement -

Η πρώτη παρτίδα εμβολίων κατά του κορωνοϊού έφτασε στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Κρόιντον, καθώς το NHS προετοιμάζεται για το μεγαλύτερο πρόγραμμα εμβολιασμού του Ηνωμένου Βασιλείου, αυτή την εβδομάδα, όπως μεταδίδει η Daily Mail.

Η πρώτη παρτίδα εμβολίων κατά του κορωνοϊού έφτασε στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Κρόιντον, καθώς το NHS προετοιμάζεται για το μεγαλύτερο πρόγραμμα εμβολιασμού του Ηνωμένου Βασιλείου, αυτή την εβδομάδα, όπως μεταδίδει η Daily Mail.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Οι αρχές της χώρας κλήθηκαν να φέρουν εις πέρας μια περίπλοκη και δύσκολη διαδικασία, καθώς το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech αποθηκεύεται στους -70 βαθμούς Κελσίου και μπορεί, σύμφωνα με το δημοσίευμα, να μετακινηθεί μόνο τέσσερις φορές πριν τη χρήση.

Με 357 εκατομμύρια δόσεις που παραγγέλθηκαν από την κυβέρνηση της Βρετανίας- και 800.000 ήδη να έχουν αποσταλεί από την Pfizer – η χώρα φιλοδοξεί ότι θα έχει εκατομμύρια δόσεις μέχρι το τέλος του έτους, βάζοντας φρένο στην πανδημία του κορωνοϊού.

Οπως σημειώνει η Daily Mail, άτομα ηλικίας 80 ετών και άνω, εργαζόμενοι στον τομέα φροντίδας στο σπίτι και. εργαζόμενοι του NHS, που διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο, θα λάβουν τις πρώτες δόσεις.

Η Louise Coughlan, επικεφαλής φαρμακοποιός της Croydon Health Services, δήλωσε, σύμφωνα με το Sky News:

«Είναι τόσο συναρπαστικό, είναι μια σημαντική στιγμή. Το NHS σχεδιάζει φαινομενικά να παραδώσει το μεγαλύτερο πρόγραμμα εμβολιασμού στην ιστορία μας – οπότε είναι πραγματικά. συναρπαστικό», προσθέτοντας ότι αισθάνεται περήφανη που το εμβόλιο είναι στη χώρα.

50 νοσοκομείο στο Ηνωμένο Βασίλειο αναμένεται να λάβουν το εμβόλιο

Συνολικά, σύμφωνα με την Daily Mail, 50 νοσοκομεία είναι έτοιμα να υποδεχτούν το εμβόλιο της Pfizer. Πρόκειται για την πρώτη από τις δύο δόσεις του εμβολίου που πήρε έγκριση στο Ηνωμένο Βασίλειο στις 2 Δεκεμβρίου. Συνολικά 40 εκατομμύρια εμβόλια θα ξεκινήσουν να χορηγούνται στους πολίτες της Βρετανίας από την επόμενη εβδομάδα.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, τα 13 νοσοκομεία από αυτά που θα παραλάβουν τις δόσεις βρίσκονται στην κεντρική Αγγλία. Τα 8 είναι στα βορειοδυτικά, νοτιοανατολικά και νοτιοδυτικά, ενώ 7 είναι στην ανατολική Αγγλία και το Λονδίνο. Αντίθετα, μόνο ένα νοσοκομείο θα διαθέτει τις δόσεις στο Γιορκσάιρ στα βορειοανατολικά της χώρας.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ