ΠΡΟΣΩΠΑΑΠΟΨΗΚοντοζαμάνης: Στα μέσα Οκτωβρίου ξεκινά ο εμβολιασμός κατά της γρίπης

Κοντοζαμάνης: Στα μέσα Οκτωβρίου ξεκινά ο εμβολιασμός κατά της γρίπης

- Advertisement -

Κανονικά θα ξεκινήσει και φέτος ο αντιγριπικός εμβολιασμός καθώς έχουν εξασφαλιστεί επιπλέον ποσότητες εμβολίων και θα είναι στην ώρα τους στα ράφια των φαρμακείων, ανέφερε ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Κανονικά θα ξεκινήσει και φέτος ο αντιγριπικός εμβολιασμός καθώς έχουν εξασφαλιστεί επιπλέον ποσότητες εμβολίων και θα είναι στην ώρα τους στα ράφια των φαρμακείων, ανέφερε ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

«Δεν υπάρχει κανένας λόγος και κυρίως επιστημονικός λόγος ο αντιγριπικός εμβολιασμός να ξεκινήσει νωρίτερα από τα προηγούμενα χρόνια», τόνισε ο κ. Κοντοζαμάνης κατά την ενημέρωση για την πορεία του κορωνοϊού στην Ελλάδα και υπενθύμισε ότι κάθε χρόνο η έναρξη της εμβολιαστικής περιόδου είναι περί τα μέσα Οκτωβρίου και αυτό προκειμένου να επιτευχθεί το βέλτιστο αποτέλεσμα και να « χτιστεί το τείχος ανοσίας στον πληθυσμό για να είμαστε ασφαλείς κατά την χειμερινή περίοδο».

Μάλιστα ο επίκουρος καθηγητής του Τμήματος Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, κ. Γκίκας Μαγιορκίνης εκτίμησε ότι η μετάδοση της γρίπης φέτος θα είναι χαμηλότερη.

«Τα μέτρα που λαμβάνονται για covid- 19 έχουν αποτέλεσμα και στην γρίπη. Η οποία θα είναι πλήρως διαχειρίσιμη» όπως σημείωσε ο κ. Μαγιορκίνης.

Κοντοζαμάνης για δωρεές στο ΕΣΥ

Σε σχετική ερώτηση για τις δωρεές της ιδιωτικής πρωτοβουλίας στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ) ο κ. Κοντοζαμάνης σημείωσε ότι “Οι δωρεές αυτές αξιοποιούνται, έχουν αξιοποιηθεί στο έπακρο”.

Σχετικά με τον εξοπλισμό, “βεβαίως έχουμε αντικαταστήσει πεπαλαιωμένο εξοπλισμό. Έχουμε ανοίξει Μονάδες Εντατικής Θεραπείας οι οποίες ήταν κλειστές όταν ξεκίνησε η πανδημία. Έχουμε αυξήσει την επάρκεια μας στα Μέσα Ατομικής Προστασίας. Επιπλέον, όποια επιπλέον δωρεά έρχεται στο σύστημα Υγείας, βεβαίως και την αξιοποιούμε.
Έχουμε τονίσει επανειλημμένως, και κυρίως στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ότι υπάρχει και θα υπάρξει πλήρης αναφορά για τις δωρεές οι οποίες έχουν γίνει στο σύστημα Υγείας, έτσι ώστε ο κάθε δωρητής αλλά και ο κάθε Έλληνας πολίτης να γνωρίζει ότι η δωρεά που έκανε έπιασε τόπο. Να γνωρίζει επίσης πού πήγε, πώς αξιοποιήθηκε η κάθε δωρεά” όπως σημείωσε ο κ. Κοντοζαμάνης.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ