Δημόσια ΥγείαΚικίλιας: Ρεκόρ εισαγωγών στις ΜΕΘ - Στο 90% φτάνει η πληρότητα

Κικίλιας: Ρεκόρ εισαγωγών στις ΜΕΘ – Στο 90% φτάνει η πληρότητα

- Advertisement -
  • Γράφει η Χριστίνα Χατζηπαλαμουτζή

Η πληρότητα έφθασε το 90% στις ΜΕΘ στο λεκανοπέδιο, όπως τόνισε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας κατά την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας.

Η πληρότητα έφθασε το 90% στις ΜΕΘ στο λεκανοπέδιο, όπως τόνισε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας κατά την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Ο κ. Κικίλιας επεσήμανε, ότι στο επίκεντρο της πανδημίας στη χώρα μας βρίσκεται αυτή τη στιγμή η Αττική, κάτι που φαίνεται όχι μόνο από τον αριθμό των κρουσμάτων, αλλά και του ρεκόρ εισαγωγών -όπως είπε- τις τελευταίες ημέρες στα νοσοκομεία του λεκανοπεδίου. Την περασμένη Δευτέρα οι εισαγωγές ανήλθαν σε 186 και χθες Τρίτη σε 168, όπως είπε ο κ. Κικίλιας, τονίζοντας ότι αυτή τη στιγμή η πληρότητα στις ΜΕΘ των νοσοκομείων της Αττικής έχει φθάσει το 90%.

Ο υπουργός Υγείας, κ. Κικίλιας αναφέρθηκε στους εμβολιασμούς, λέγοντας ότι μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί 790.000 εμβολιασμοί με τον μέσο ημερήσιο όρο της τελευταίες ημέρες να κυμαίνεται στις 30.000 εμβολιασμούς. Είπε ακόμη, ότι τα προγραμματισμένα ραντεβού μέχρι στιγμής ανθρώπων για να εμβολιαστούν, ξεπερνούν τα 1,4 εκατομμύρια. Συνέστησε δε λίγη ακόμα υπομονή, τονίζοντας ότι με τα μέτρα και την πρόοδο του εμβολιασμού, θα ξεπεράσμουμε την πανδημία.

Κικίλιας: Ο κόσμος δοκιμάζεται από μια παγκόσμια κρίση Υγείας

«Δώδεκα μήνες, η χώρα και όλος ο κόσμος δοκιμάζεται από μία παγκόσμια κρίση Υγείας. Οι άνθρωποι της Υγείας έχουν περάσει πολλά έναν χρόνο τώρα και δεν έχουν λυγίσει. Η ανθρώπινη υγεία είναι το υπέρτατο αγαθό. Κοντά μας η κοινωνία, σε ένα ανεπανάληπτο κύμα αλληλεγγύης.

Ο ιός είναι πολύ επικίνδυνος. Η Αττική έχει το μεγαλύτερο επιδημιολογικό φορτίο, με ρεκόρ εισαγωγών στα νοσοκομεία. Οι ΜΕΘ στην Αττική είναι καλυμμένες σε ποσοστό 90%, 235 ΜΕΘ, σε σύνολο 265.

Παρακολουθώ την πορεία ενός μωρό 24 ημέρων, διασωληνωμένο στην ενταντική του Αγλαΐα Κυριακού. Οι γιατροί κάνουν ότι μπορούν και εύχομαι να πάνε όλα καλά. Να σκεφτούμε αυτήν την εικόνα, ώστε όλοι να κάνουμε ότι μπορούμε και να ξεπεράσουμε αυτή τη δυσκολία.

Έχουμε 790.586 εμβολιασμούς και σήμερα θα εμβολιάσουμε πάνω από 31.000 πολίτες. Η έξοδος από την κρίση είναι πλέον ορατή».

Τη σκυτάλη στις δηλώσεις πήρε η κυρία Κοτανίδου, η οποία τόνισε:

«Μέχρι σήμερα καταφέραμε να μην αφήσουμε εκτός ΜΕΘ, παρά τις τεράστιες πιέσεις από την πρώτη στιγμή της πανδημίας».

Η καθηγήτρια Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας και επικεφαλής της Επιστημονικής Επιτροπής για τον σχεδιασμό νέων κλινών ΜΕΘ στα Νοσοκομεία του ΕΣΥ, ζήτησε λίγο υπομονή «μήπως και καταφέρουμε να ξεπεράσουμε αυτόν το σκόπελο» ώστε να «κάνουμε Πάσχα στις ιδιαίτερες πατρίδες μας» όπως είπε.

«Το ΕΣΥ κατάφερε να στηρίξει όλους τους ασθενείς παρά τις τεράστιες πιέσεις που είχε το σύστημα από την αρχή της πανδημίας», ανέφερε ακόμη η Αναστασία Κοτανίδου. Σημείωσε ότι η Αθήνα περνάει την μεγαλύτερη πίεση αυτή τι στιγμή, αλλά διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει κάποιος που να μείνει εκτός συστήματος υγείας. Έκανε έκκληση προς όλους να κάνουν λίγο υπομονή, ακόμη, όπως είπε.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ