Δημόσια ΥγείαΚεραμέως: Αστοχία με μάσκες -Οι μαθητές θα καλυφθούν με μιας χρήσης

Κεραμέως: Αστοχία με μάσκες -Οι μαθητές θα καλυφθούν με μιας χρήσης

- Advertisement -

Τον σάλο που έχει ξεσπάσει με αφορμή τις τεράστιες μάσκες που διανεμήθηκαν στους μαθητές από την ΚΕΔΕ, στα σχολεία της χώρας, σχολίασε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Τον σάλο που έχει ξεσπάσει με αφορμή τις τεράστιες μάσκες που διανεμήθηκαν στους μαθητές από την ΚΕΔΕ, στα σχολεία της χώρας, σχολίασε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

«Υπήρξαν αστοχίες και έχουν δοθεί νέες προδιαγραφές προκειμένου να δοθούν στους μαθητές οι κατάλληλες μάσκες», δήλωσε η υπουργός Παιδείας, κ. Κεραμέως στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Μάλιστα, όπως πρόσθεσε, μέχρι να ετοιμαστούν οι νέες μάσκες θα δοθούν μάσκες μιας χρήσης προκειμένου να καλυφθούν οι μαθητές στο διάστημα που θα χρειαστεί.

Παράλληλα, η κ. Νίκη Κεραμέως επανέλαβε ότι παιδί χωρίς μάσκα δεν θα παρακολουθεί το μάθημα. Για το θέμα των κρουσμάτων είπε: «Κρούσματα περιμένουμε, αλλά το πιο σημαντικό είναι τα παιδιά να συνεχίσουν τη ζωή τους με μεγάλη ασφάλεια».

Σταμάτησε η παραγωγή

Υπενθυμίζεται ότι λόγω του λάθους που παρατηρήθηκε, η Κεντρική Ενωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), που είναι αρμόδια για τον διαγωνισμό προμήθειας μασκών, έδωσε εντολή να σταματήσει η παραγωγή, δηλώνοντας ότι αναμένει νέες οδηγίες.

Νωρίτερα, η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας είχε επισημάνει για τις μάσκες που διανεμήθηκαν στα σχολεία ότι «οι διαστάσεις είναι σύμφωνες με τις αντίστοιχες διεθνείς προδιαγραφές. Πλην όμως, αφορούσαν στο μέγεθος του υφάσματος πριν από τη συρραφή του. Δηλαδή, όχι το τελικό μέγεθος των δύο τύπων μασκών».

Συγκεκριμένα, η ΚΕΔΕ εξέδωσε ανακοίνωση για το ζήτημα των μασκών που διανέμονται στα σχολεία, στην οποία αναφέρει ότι:

«Μετά την ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Υγείας ότι κρίνεται αναγκαία η επαναδιατύπωση των αρχικών προδιαγραφών των μασκών, τις οποίες η ίδια συνέταξε και στις οποίες οφείλεται το θέμα που προέκυψε με το μέγεθος συγκεκριμένου αριθμού μασκών για συγκεκριμένες ηλικίες παιδιών. Ζητήσαμε από τους αναδόχους του διαγωνισμού να σταματήσουν την παραγωγή τους. Επανεκκινώντας τη με βάση τις νέες προδιαγραφές που θα μας αποσταλούν από το Υπουργείο Υγείας».

«Με συνέπεια και υπευθυνότητα θα ολοκληρώσουμε μια προσπάθεια που στόχο έχει την ασφάλεια της εκπαιδευτικής κοινότητας από την εξάπλωση του COVID-19», καταλήγει η ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι πολλή συζήτηση και αιχμηρά σχόλια έφερε το μπάχαλο με τις μάσκες κατά του κορωνοϊού. Οι τεράστιες σε μέγεθος μάσκες που διανεμήθηκαν σε πολλές περιπτώσεις, πυροδότησαν ειρωνικά σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το υπ. Υγείας επιχείρησε να δώσει απάντηση στο ζήτημα με το μεγάλο μέγεθος των μασκών για τον κορωνοϊό που διανεμήθηκαν σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας εξήγησε πώς έγινε το μπέρδεμα με τις διαστάσεις των μασκών.

«Οι διαστάσεις είναι σύμφωνες με τις αντίστοιχες διεθνείς προδιαγραφές. Πλην όμως, αφορούσαν στο μέγεθος του υφάσματος πριν από τη συρραφή του. Και όχι το τελικό μέγεθος των δύο τύπων μασκών», ανέφερε, μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Υγείας.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ