Δημόσια ΥγείαΚαύσωνας: Σε επιφυλακή ο κρατικός μηχανισμός - Νέα μέτρα

Καύσωνας: Σε επιφυλακή ο κρατικός μηχανισμός – Νέα μέτρα

- Advertisement -

Σε ετοιμότητα βρίσκεται ο κρατικός μηχανισμός προκειμένου να αντιμετωπίσει το παρατεταμένο κύμα καύσωνα που αναμένεται στη χώρα μας, με το Υπουργείο Υγείας να συγκαλεί έκτακτη σύσκεψη παρουσία επιστημόνων-μελών της Επιτροπής Δημόσιας Υγείας προκειμένου να ενημερώσουν τους πολίτες με οδηγίες για την προστασία από τις ακραίες καιρικές συνθήκες.

Σε ετοιμότητα βρίσκεται ο κρατικός μηχανισμός προκειμένου να αντιμετωπίσει το παρατεταμένο κύμα καύσωνα που αναμένεται στη χώρα μας, με το Υπουργείο Υγείας να συγκαλεί έκτακτη σύσκεψη

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

‘Ηδη, σε επιφυλακή βρίσκονται και οι υγειονομικές δομές, νοσοκομεία και ΕΚΑΒ στην περίπτωση που χρειαστεί η άμεση παρέμβαση τους, ειδικά στις περιπτώσεις εκείνες των ευάλωτων και ευπαθών ομάδων.

Στο Υπουργείο Υγείας έχουν γίνει μάλιστα, έκτακτες συσκέψεις για τον επερχόμενο καύσωνα ενώ συνεδρίασε και η Εθνική Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων Δημόσιας Υγείας, υπό την προεδρία του καθηγητή Παθολογίας – Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Σωτήρη Τσιόδρα.

Οδηγίες Υπουργείου Υγείας για καύσωνα

Το Υπουργείο Υγείας εξέδωσε εγκύκλιο αναφορικά με την πρόληψη των επιπτώσεων από την εμφάνιση υψηλών θερμοκρασιών.

Ιδιαιτέρως, εφιστάται η προσοχή σε ηλικιωμένους, εγκύους, παιδιά και ευπαθείς ομάδες, οι οποίες βρίσκονται σε άμεσο κίνδυνο από τις επερχόμενες μεταβολές της θερμοκρασίας.

Σύσταση του Υπουργείου Υγείας για την προφύλαξη των πολιτών αποτελεί η παραμονή τους σε κλιματιζόμενους χώρους, η αποφυγή έκθεσης στον ήλιο, η χρήση καπέλου και το ελαφρύ ντύσιμο. Παράλληλα συνιστάται η ενυδάτωση, τα ελαφριά γεύματα και η αποφυγή της βαριάς σωματικής εργασίας.

Ιδιαίτερη προσοχή στην διατροφή που θα πρέπει να αποτελείται από ελαφριά γεύματα και πολλά υγρά, χωρίς καταπονήσεις.

Η κολύμβηση συνιστάται τις πρωινές και απογευματινές ώρες για μικρούς και μεγάλους, ενώ τα παιδιά θα πρέπει πάντα να συνοδεύονται από δικό τους άνθρωπο, ενήλικα.

Για τους χρόνια πάσχοντες κρίνεται αναγκαία η επικοινωνία με τον θεράποντα ιατρό τους για περαιτέρω οδηγίες, ενώ ειδική σύσταση απευθύνεται προς τους μεγαλύτερους σε ηλικία συμπολίτες μας με υποκείμενα νοσήματα να παραμείνουν εντός της οικίας τους κατά τις μεσημβρινές ώρες.

Σημειώνεται πως, το Υπουργείο Υγείας, σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία, τις Υγειονομικές Περιφέρειες της χώρας και το ΕΚΑΒ, φροντίζει ώστε όλοι οι αρμόδιοι φορείς να είναι σε ετοιμότητα και να παρέχουν επαρκείς υπηρεσίες προς όλους τους πολίτες.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ