Δημόσια ΥγείαΚαπραβέλος: «Χρονιά πρόκληση για τον κορωνοϊό το 2024»

Καπραβέλος: «Χρονιά πρόκληση για τον κορωνοϊό το 2024»

- Advertisement -

Για την αύξηση των κρουσμάτων μετά το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς αλλά και για τις νέες προβλέψεις για τον κορωνοϊό μίλησε στο Mega ο διευθυντής στη Β’ ΜΕΘ στο «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος.

Για την αύξηση των κρουσμάτων μετά το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς αλλά και για τις νέες προβλέψεις για τον κορωνοϊό μίλησε στο Mega ο διευθυντής στη Β’ ΜΕΘ στο «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

«Ο ΠΟΥ λέει πως και το 2024 θα είναι μία χρονιά πρόκληση για τον κορωνοϊό, ακόμα θα ταλαιπωρεί τον πλανήτη και μάλιστα, τον χαρακτηρίζει ως παγκόσμια απειλή, όχι γιατί έχουμε ένα ανθεκτικό στέλεχος αλλά γιατί ο αριθμός των ατόμων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και ομάδες υψηλού κινδύνου που οφείλουν να κάνουν το εμβόλιο, είναι απαράδεκτα χαμηλός σε όλο τον κόσμο.

Στη μονάδα μου νοσηλεύω μετά από covid εγκεφαλίτιδα σε νέο άτομο. Δεν υπάρχει εμβόλιο ή φάρμακο που να έχει δοκιμαστεί τόσο αλλά και συκοφαντεί τόσο από το εμβόλιο του κορωνοϊού. Αν ο κόσμος είχε εμβολιαστεί δεν θα είχαμε τόσες εισαγωγές.

Όλοι όσοι πεθαίνουν είναι ηλικιωμένοι με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα. Πλέον, ο κορωνοϊός δεν ‘’χτυπά’’ όλες τις ηλικίες αλλά τις ευάλωτες ομάδες, αυτές που πρέπει να εμβολιαστούν. Δεν υπάρχουν καθολικές συστάσεις ‘’κάντε όλοι το εμβόλιο’’. Οι ευπαθείς ομάδες κινδυνεύουν περισσότερο και αυτά δείχνουν τα στατιστικά στοιχεία», είπε.

«Η οποιαδήποτε πίεση στο Σύστημα Υγείας θα είναι καταστροφική»

«Αυτό που με ανησυχεί είναι πως το σύστημα υγείας περνά μία σοβαρή κρίση καθώς είναι υποστελεχωμένο. Η οποιαδήποτε πίεση στο σύστημα υγείας αυτή τη στιγμή θα είναι καταστροφική.

Το συγκεκριμένο στέλεχος του κορωνοϊού δεν είναι ικανό να επιβαρύνει δραματικά τους σκληρούς επιδημιολογικούς δείκτες. Στην Ελλάδα, όμως, η οποιαδήποτε πίεση, θα είναι καταστροφική, άρα καλά κάνει η Πολιτεία που το αναδεικνύει ως θέμα.

Η έξαρση των κρουσμάτων ήταν η φυσική εξέλιξη μίας πανδημίας. Δεν υπάρχει οικογένεια που δεν έχει μολυνθεί αλλά δεν υπάρχει είναι ικανή να μας προκαλέσει έκρηξη διασωληνώσεων και εισαγωγών στα νοσοκομεία. Όλοι οι θάνατοι αναφέρονται στους ηλικιωμένους ανθρώπους.

Το εμβόλιο είναι αυτό που ανέκαμψε την πορεία της πανδημίας. Οι νέοι χτίζουνε την ανοσία, και δεν κινδυνεύουν τόσο όσο οι ηλικιωμένοι που έχουν εξασθενημένο σύστημα. Δεν είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο αλλά ο ΠΟΥ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου διότι οι ηλικιωμένοι αρνούνται να εμβολιαστούν. Η χρήση μάσκας πρέπει να γίνει καθημερινότητά μας, όπως και οι εμβολιασμοί των ευπαθών ομάδων» σημείωσε ο κ. Καπραβέλος.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ