Δημόσια ΥγείαΚαμία χαλάρωση στα μέτρα για τον κορωνοιό - Η εισήγηση της Επιτροπής

Καμία χαλάρωση στα μέτρα για τον κορωνοιό – Η εισήγηση της Επιτροπής

- Advertisement -

Καμία νέα χαλάρωση στα μέτρα, τουλάχιστον για την ερχόμενη εβδομάδα, αποφάσισε η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων.

Καμία νέα χαλάρωση στα μέτρα, τουλάχιστον για την ερχόμενη εβδομάδα, αποφάσισε η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Επιτροπή συνεδρίασε σήμερα, Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου, και έκρινε ότι δεν πρέπει να υπάρξει ακόμα κάποια άλλη χαλάρωση.

Αυτό σημαίνει ότι από τη μια δεν επιτρέπονται οι όρθιοι στη διασκέδαση και από την άλλη δεν αυξάνεται η χωρητικότητα στα γήπεδα, με αποτέλεσμα να παραμένει η παρουσία φιλάθλων στο 10% της χωρητικότητας.

Υπενθυμίζεται πως ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης είχε αναφέρει σε δηλώσεις του την περασμένη εβδομάδα πως θα επανεξεταστεί η αύξηση της χωρητικότητας στα γήπεδα. Ωστόσο, όπως έκρινε η Επιτροπή, αυτό δεν μπορεί να γίνει ακόμα.

Μερική χαλάρωση σε εστίαση και διασκέδαση

Επίσης, σημειώνεται πως από τη Δευτέρα 31 Ιανουαρίου ισχύουν νέα μέτρα κατά του κορωνοϊού, τα οποία περιλαμβάνουν μερική χαλάρωση σε εστίαση και διασκέδαση.

Στα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί και ισχύουν, είναι ότι επανέρχεται η μουσική στους χώρους εστίασης και διασκέδασης, καθώς και το πλήρες ωράριο, αλλά παραμένει η καθήμενη διασκέδαση.

Όπως είχε πει χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, τα μέτρα αυτά ελήφθησαν με βάση τα νέα δεδομένα που έχουμε για τη μετάλλαξη Όμικρον, σε σχέση με τη μετάλλαξη Δέλτα, με αποτέλεσμα «να αποφασίσουμε την αποκλιμάκωση».

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ