Δημόσια ΥγείαΙωάννης Ιωαννίδης: Επίτιμος διδάκτορας του ΑΠΘ ο καθηγητής

Ιωάννης Ιωαννίδης: Επίτιμος διδάκτορας του ΑΠΘ ο καθηγητής

- Advertisement -

Επίτιμος διδάκτορας του Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ αναγορεύεται στις 12 Δεκεμβρίου ο Ιωάννης Ιωαννίδης, καθηγητής Ιατρικής του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ.

Επίτιμος διδάκτορας του Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ αναγορεύεται στις 12 Δεκεμβρίου ο Ιωάννης Ιωαννίδης, καθηγητής Ιατρικής του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Σύμφωνα με την εισηγητική πρόταση, η οποία εγκρίθηκε ομόφωνα, «η προσφορά του στην επιστημονική κοινότητα είναι εντυπωσιακή, με περισσότερες από 1337 διεθνείς δημοσιεύσεις στο χώρο της Τεκμηριωμένης Ιατρικής που έχουν συγκεντρώσει περισσότερες από 250.000 αναφορές»

»Ο δείκτης απήχησης h-index ανέρχεται σε 186, κατατάσσοντάς τον στους επιστήμονες με τις περισσότερες δημοσιεύσεις παγκοσμίως».

Η τελετή αναγόρευσης θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Τελετών του Παλαιού Κτιρίου της Φιλοσοφικής Σχολής στις 5 το απόγευμα και θα μεταδοθεί ζωντανά εδώ.

Ο καθηγητής Ιωαννίδης είναι μέλος της συμβουλευτικής επιτροπής του αγγλόφωνου μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών του Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ «Medical Research Methodology».

Βιογραφικό

Ο Ιωάννης Ιωαννίδης γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη το 1965 και μεγάλωσε και σπούδασε στην Αθήνα. Το 1984 κέρδισε το Πανελλαδικό Βραβείο της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας.

Αποφοίτησε πρώτος από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1990 και απέκτησε διδακτορικό στη Βιοπαθολογία στο ίδιο ίδρυμα.

Σπούδασε στη συνέχεια στα πανεπιστήμια Χάρβαρντ και Ταφτς, όπου εξειδικεύθηκε στην εσωτερική παθολογία και στα λοιμώδη νοσήματα, και αμέσως μετά εργάστηκε στα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας (NIH) των ΗΠΑ και στο Πανεπιστήμιο «Τζονς Χόπκινς».

Κατείχε ηγετικές και καθηγητικές θέσεις στα NIH, στο «Χόπκινς», στο Ταφτς, στο Χάρβαρντ, στο Imperial College του Λονδίνου και την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, όπου διετέλεσε διευθυντής του εργαστηρίου Υγιεινής και Επιδημιολογίας την περίοδο 1999-2010.

Από το 2010, εργάζεται στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ, όπου κατέχει καθηγητικές θέσεις σε τέσσερα τμήματα και συμμετοχή σε οκτώ κέντρα και ινστιτούτα.

Με βάση τον σημερινό αριθμό αναφορών που λαμβάνει το δημοσιευμένο έργο του ανά έτος, είναι ένας από τους έξι πλέον αναφερόμενους επιστήμονες εν ζωή στον κόσμο.

Η δημοσίευσή του στο PLoS Medicine το 2005, με θέμα «Why most published research findings are false» είναι το πιο διαβασμένο άρθρο στην ιστορία του PLOS, με περισσότερες από τρία εκατομμύρια επισκέψεις.

Το 2014 ίδρυσε το Κέντρο METRICS στο Στάνφορντ, το οποίο έχει στόχο τη διεπιστημονική βελτίωση των ερευνητικών μεθόδων για σχεδιασμό και ανάλυση μελετών, καθώς και στην ανάπτυξη και εφαρμογή νέων ερευνητικών μεθόδων.

Ο κ. Ιωαννίδης ασχολείται, επίσης, με τη λογοτεχνία και την ποίηση. Είναι συγγραφέας εννέα λογοτεχνικών βιβλίων εκ των οποίων τα οκτώ είναι γραμμένα στην ελληνική γλώσσα και το ένα είναι μεταφρασμένο στην αγγλική. Επίσης, έχει γράψει δύο λιμπρέτα για όπερα μαζί με τον συνθέτη Χάρη Βρόντο, την «Επέτειο» και το «Κολιέ» το οποίο είχε πρόσφατα πρεμιέρα στο Πανεπιστήμιο Στάντφορντ.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ