ΠΡΟΣΩΠΑΑΠΟΨΗΓώγος: 4 λόγοι για να εμβολιαστούμε -Τι είπε για μεταλλάξεις και μάσκες

Γώγος: 4 λόγοι για να εμβολιαστούμε -Τι είπε για μεταλλάξεις και μάσκες

- Advertisement -

«Είμαστε μια φάση που δεν είναι καλή επιδημιολογικά. Το στέλεχος Δέλτα έχει μεγάλη διασπορά, επομένως έχουμε μεγάλο επιδημιολογικό φορτίο. Δυστυχώς υπάρχει η ανάγκη λήψης μέτρων» δήλωσε σήμερα o καθηγητής λοιμωξιολογίας, Χαραλάμπος Γώγος.

«Είμαστε μια φάση που δεν είναι καλή επιδημιολογικά. Το στέλεχος Δέλτα έχει μεγάλη διασπορά, επομένως έχουμε μεγάλο επιδημιολογικό φορτίο. Δυστυχώς υπάρχει η ανάγκη λήψης μέτρων» δήλωσε σήμερα o καθηγητής λοιμωξιολογίας, Χαραλάμπος Γώγος.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Μιλώντας στο MEGA ο Χαράλαμπος Γώγος τόνισε, «Έχουμε ένα ισχυρό όπλο, τον εμβολιασμό. Έχουμε έναν μεγάλο αριθμό εμβολιασμένων, έξι εκατομμύρια ανθρώπους, και την δυνατότητα να εμβολιαστούν όλοι. Επομένως, υπάρχει ανάγκη λήψης μέτρων αλλά και προστασία του πληθυσμού που έχει εμβολιαστεί. Άρα προσπαθεί κανείς να ισορροπήσει στην ανάγκη κάποιων μέτρων και στην συνεχή δραστηριότητα της οικονομίας και της κοινωνίας. Αυτό οδηγεί στο να προστατευτούν κάποιοι χώροι από τους ανεμβολίαστους» πρόσθεσε.

Γώγος: Τέσσερις λόγοι για να εμβολιαστεί ο κόσμος

Σύμφωνα με τον κ. Γώγο, υπάρχουν τέσσερις λόγοι για να εμβολιαστεί ο κόσμος:

  • Η προστασία της ατομικής υγείας, σε ποσοστό 90%
  • Η προστασία της δημόσιας υγείας
  • Η προστασία του ΕΣΥ
  • Η προστασία του κοινωνικού συνόλου και της οικονομίας

«Πέρυσι τέτοια εποχή έκλειναν δραστηριότητες» είπε ο καθηγητής, ενώ σημείωσε πως είναι πολύ μικρότερο το ποσοστό των εμβολιασμένων που νοσούν.

Γώγος: Αναγκαία η χρήση μάσκας

Σχετικά με τη χρήση μάσκας, σημείωσε ότι «με αυτή τη διασπορά, αυτή την εμβολιαστική κάλυψη, το τείχος ανοσίας είναι τέτοιο που δεν επιτρέπει την αφαίρεσή της». Παράλληλα, τόνισε την ανάγκη ελέγχου των μέτρων που ανακοινώθηκαν χθες, κάνοντας λόγο για στοίχημα. «Όλα τα μέτρα για να πετύχουν πρέπει να συνδυαστούν με σωστή επιτήρηση και έλεγχο».

Γώγος: «Συνεχής αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου στη χώρα -Σημαντικό πρόβλημα στα νησιά»

Αναφορικά με το θέμα των εμβολιασμών επισήμανε ότι πρέπει να υπάρξει συνεχής ενημέρωση και πειθώ. «Το θέμα της πειθούς είναι συνεχές» ανέφερε, κάνοντας  έκκληση στους οικογενειακούς και προσωπικούς γιατρούς να μιλήσουν στον κόσμο τον εμβολιασμό.

Γώγος: Εμβολιασμός και μεταλλάξεις

Μάλιστα, ο κ. Γώγος, εξήγησε ότι ο Μοντανιέ, ο γάλλος νομπελίστας που ανακάλυψε τον ιο HIV, δεν μίλησε εναντίον του εμβολιασμού εναντίον του κορωνοϊού, καταρρίπτοντας τα fake news που διακινούν ορισμένοι στο διαδίκτυο. «Ο Μοντανιέ έκανε μια συζήτηση για το κατά πόσο οι μαζικοί εμβολιασμοί μπορούν να προωθήσουν την εμφάνιση ανθεκτικών στελεχών. Το εμβόλιο κάνει το αντίθετο. Ελαττώνει την κυκλοφορία του ιού στην κοινότητα. Ο μαζικός εμβολιασμός προφυλάσσει από την εμφάνιση μεταλλάξεων».

Τέλος, ο καθηγητής αναφέρθηκε στο θέμα των ανεμβολίαστων υγειονομικών και δη αυτών του ΕΚΑΒ. «Δεν ξέρουν στο ΕΚΑΒ την ανάγκη του εμβολιασμού; Οι ΕΚΑΒίτες, που προσφέρουν την πρώτη βοήθεια, είναι πάνω από τον άρρωστο. Μπορεί να κολλήσουν. Αν είναι ανεμβολίαστοι μπορεί να μεταδώσουν. Υπάρχει μεγάλη ανάγκη σε αυτούς που είναι στα επείγοντα, στο ΕΚΑΒ, να εμβολιαστούν. Βλέπουν κάθε μέρα τα συμβαίνοντα, τις νοσηλείες, βλέπουν τους αρρώστους που διακομίζουν στο νοσοκομείο και την έκβασή τους».

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ