Δημόσια ΥγείαΓιατρός έγραφε συνταγές σε πολίτες δίχως να τις χρειάζονται

Γιατρός έγραφε συνταγές σε πολίτες δίχως να τις χρειάζονται

- Advertisement -

Για περισσότερο από έξι μήνες γιατρός και νοσηλεύτρια είχαν στήσει «παραμάγαζο» στο κέντρο Υγείας του Αγρινίου, εκδίδοντας χιλιάδες παράνομες συνταγές χωρίς αυτές να τις χρειάζονται οι πολίτες.

Για περισσότερο από έξι μήνες γιατρός και νοσηλεύτρια είχαν στήσει «παραμάγαζο» στο κέντρο Υγείας του Αγρινίου, εκδίδοντας χιλιάδες παράνομες συνταγές χωρίς αυτές να τις χρειάζονται οι πολίτες

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Αποτέλεσμα της δράσης της συμμορίας των δύο, «εγκληματική οργάνωση» σύμφωνα με τις κατηγορίες που τους απαγγέλθηκαν, ήταν να χρεώσουν το δημόσιο με το ποσό των 154 χιλιάδων ευρώ, ενώ ελέγχονται για την συνταγογράφηση αντιδιαβητικών ουσιών σε ανθρώπους που δεν έπασχαν από σακχαρώδη διαβήτη.

Πρωταγωνιστές αυτής της υπόθεσης ένας 58χρονος παθολόγος διαβητολόγος και μια 48χρονη νοσηλεύτρια που εργάζονται σε κέντρο υγείας του Αγρινίου.

Οι δράστες συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, με την κατηγορία ότι παράνομα συνταγογραφούσαν φάρμακα σε πολίτες.

Βαρύ και μακροσκελές το κατηγορητήριο για τον γιατρό και την νοσηλεύτρια του κέντρου υγείας Αγρινίου

Σε βάρος των δύο υγειονομικών σχηματίστηκε κατηγορία για:
  • Εγκληματική οργάνωση
  • Πλαστογραφία
  • Ψευδείς ιατρικές πιστοποιήσεις
  • Δωροληψία υπαλλήλου,
  • Ψευδή βεβαίωση
  • Νόθευση και έκθεση κατ’ εξακολούθηση
  • Απάτη

Όπως αναφέρουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, η διερεύνηση της υπόθεσης άρχισε έπειτα από σχετική καταγγελία του ΕΟΠΥΥ.

Οι δύο κατηγορούμενοι παρανόμως συνταγογραφούσαν φάρμακα κυρίως σε ανασφάλιστους πολίτες που είχαν μηδενική συμμετοχή. Οι συγκεκριμένοι πολίτες, όμως, δεν τα λάμβαναν, αφού δεν τα είχαν ανάγκη. Έτσι, τα επέστρεφαν σχεδόν στο σύνολό τους στον γιατρό και τη νοσηλεύτρια.

Εκτιμάται, ότι η συνολική ζημία του Δημοσίου ξεπερνά το ποσό των 120.000 ευρώ. Σύμφωνα με τις καταγγελίες, από τον Ιούνιο έως τον Νοέμβριο του 2022 οι δύο κατηγορούμενοι εξέδωσαν 9.268 συνταγές για φάρμακα αξίας 154.403,09 ευρώ.

Συνταγογράφηση και για αντιδιαβητικά φάρμακα

Παράλληλα διαπιστώθηκε ότι ο γιατρός στη διάρκεια του 2023 συνταγογράφησε σε άτομα που ήθελαν να χάσουν βάρος φαρμακευτικά σκευάσματα τα οποία προορίζονταν αποκλειστικά για ασθενείς με διαγνωσμένο σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2.

Έως τώρα έχουν ταυτοποιηθεί 13 περιπτώσεις πολιτών που λάμβαναν για να αδυνατίσουν τα εν λόγω φάρμακα.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε σπίτια, αυτοκίνητα, σε ιατρείο-γραφείο, καθώς και στην κατοχή των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν φαρμακευτικά σκευάσματα, ληγμένα φαρμακευτικά παρασκευάσματα, 2.350 ευρώ και κινητά τηλέφωνα.

Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ