ΠΡΟΣΩΠΑΑΠΟΨΗΓιαμαρέλλου: Η Εκκλησία να πει στον κόσμο να πάει να εμβολιαστεί

Γιαμαρέλλου: Η Εκκλησία να πει στον κόσμο να πάει να εμβολιαστεί

- Advertisement -

Την ανάγκη να προχωρήσουν οι εμβολιασμοί υπογράμμισε η καθηγήτρια Παθολογίας – Λοιμωξιολογίας, Ελένη Γιαμαρέλλου, μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα MEGA».

Την ανάγκη να προχωρήσουν οι εμβολιασμοί υπογράμμισε η καθηγήτρια Παθολογίας – Λοιμωξιολογίας, Ελένη Γιαμαρέλλου, μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα MEGA».

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

«Χρειάζεται να εμβολιαστούμε για να ξανά φτιάξουμε τη ζωή μας» σημείωσε, προσθέτοντας ότι η μετάλλαξη «Δέλτα» μεταδίδεται «γρήγορα και κυρίως στις νέες ηλικίες. Και οι κάτω των 30 θα γυρίσουν και θα μολύνουν και τους παππούδες. Για αυτό πρέπει να εμβολιαστούν και οι υπόλοιποι ηλικιωμένοι».

Μάλιστα η κ. Γιαμαρέλλου εκτίμησε ότι μπορούν να πειστούν οι μεγαλύτεροι συμπολίτες μας να εμβολιαστούν. Στο πλαίσιο αυτό, τόνισε την ανάγκη «να βγει μπρος η εκκλησία και να πει σε όποιον δεν έχει εμβολιαστεί, να πάει άφοβα και να εμβολιαστεί».

«Το 99% στις ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστο. Από τους εμβολιασμένους, λιγότερο από 0,2% νόσησαν πολύ ελαφρά» είπε, τονίζοντας ότι έχει σημασία να μην ξαναμπεί η χώρα σε lockdown και βρεθεί στα όρια κατάρρευσης το σύστημα υγείας.

Για τις παρενέργειες των εμβολίων

Όπως ανέφερε η καθηγήτρια κ. Γιαμαρέλλου, στο ένα εκατομμύριο εμβολιασμών με AstraZeneca, τέσσερα άτομα έπαθαν πολύ σοβαρή θρόμβωση. «Είναι πολύ χαμηλό ποσοστό. Από τον ίδιο τον covid το 25% μπορεί να παθαίνει θρομβώσεις και να πεθάνει».

Σχετικά με την χαλάρωση που επικρατεί, σημείωσε ότι αυτή δεν αφορά μόνο τους νέους και τα κλαμπ, λέγοντας ότι είναι απαραίτητη η μάσκα και σε ανοιχτούς χώρους όταν υπάρχει συγχρωτισμός.

Τέλος, χαρακτήρισε πολύτιμα τα self test, καθώς όπως είπε, «στις ιχνηλατήσεις μας, το 66% που έβγαλε θετικά κρούσματα ήταν μέσω self test».

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ