Δημόσια ΥγείαΓεωργιάδης: Δεν θα κλείσουν τα τακτικά χειρουργεία στο Παίδων

Γεωργιάδης: Δεν θα κλείσουν τα τακτικά χειρουργεία στο Παίδων

- Advertisement -

Δεν θα μπει «λουκέτο» στα προγραμματισμένα χειρουργεία στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», όπως διαβεβαίωσε ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

Δεν θα μπει «λουκέτο» στα προγραμματισμένα χειρουργεία στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», όπως διαβεβαίωσε ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Τη διαβεβαίωση ότι δεν θα κλείσουν τα τακτικά χειρουργεία στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» παρείχε ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ. Ο κ. Γεωργιάδης διαβεβαίωσε ότι θα υπάρξει λύση, ώστε να λειτουργήσουν κανονικά τα χειρουργεία τη Δευτέρα. Μάλιστα, εντός της ημέρας θα υπάρξει και σχετική ανακοίνωση με την οποία θα διευκρινίζονται όλες οι λεπτομέρειες.

Όπως έγινε γνωστό χθες, ο Χειρουργικός Τομέας (ιατροί χειρουργοί όλων των ειδικοτήτων και αναισθησιολόγοι) του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» αποφάσισε τη διακοπή των προγραμματισμένων τακτικών επεμβάσεων από 12 Φεβρουαρίου. Ταυτόχρονα, αποφασίστηκε η λειτουργία των χειρουργικών αιθουσών μόνο για επείγοντα περιστατικά, λόγω της έλλειψης προσωπικού και, συγκεκριμένα, ιατρών αναισθησιολόγων και νοσηλευτών Αναισθησιολογικού και χειρουργείου.

Η ανακοίνωση του χειρουργικού τομέα του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού»
«Το Νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού εφημερεύει εναλλάξ με το Νοσοκομείο Παίδων “Η Αγία Σοφία” 15 ημέρες τον μήνα. Παρά το μεγάλο όγκο περιστατικών που εξυπηρετείται στα χειρουργεία του, υπάρχει εδώ και καιρό το πρόβλημα υποστελέχωσης. Έτσι, τα περιστατικά της λίστας τακτικών χειρουργείων λιμνάζουν, και οι χειρουργικές κλινικές δεν έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, ούτε το εκπαιδευτικό τους έργο, καθώς από τις 10 χειρουργικές αίθουσες του νοσοκομείου είναι ενεργές μόνο οι 2!

Υποστελέχωση

Το Τμήμα Αναισθησιολογίας του Νοσ. Παίδων Αγλ. Κυριακού αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υποστελέχωσης εδώ και αρκετούς μήνες, και περισσότερο μετά τη συνταξιοδότηση δύο ιατρών και την μη ανανέωση της σύμβασης ιδιώτη ιατρού (ΦΕΚ Α΄ 215/22.12.2023). Οι εναπομείναντες ιατροί αναισθησιολόγοι υπερεφημερεύουν κατ’ επανάληψη, και οι τελευταίες αυτές εξελίξεις τους επιβαρύνουν πολύ περισσότερο, με συνέπεια να μην μπορούν να καλύψουν με ασφάλεια το πρόγραμμα εφημεριών του νοσοκομείου, αλλά και τις αίθουσες χειρουργικών επεμβάσεων που ήταν ενεργές έως τώρα, οι οποίες ήταν ήδη εξαιρετικά μειωμένες σε σχέση με τις προδιαγραφές του νοσοκομείου. Από τον Ιούνιο του 2023 έχουν ενημερωθεί τόσο η Διοίκηση του νοσοκομείου, όσο και η 1η Υγειονομική Περιφέρεια., αλλά δεν έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα, ούτε έχουν προκηρυχθεί οι διαθέσιμες οργανικές θέσεις.

Καθώς η ύπαρξη περισσότερων ιατρών αναισθησιολόγων αλλά και νοσηλευτών χειρουργείου και αναισθησιολογικού είναι απαραίτητη για να λειτουργήσουν περισσότερες χειρουργικές αίθουσες, οι κλινικές/τμήματα του Χειρουργικού Τομέα διακόπτουν τις προγραμματισμένες επεμβάσεις σε παιδιά, αναγνωρίζοντας την έλλειψη προσωπικού ως πρόβλημα που οφείλει να λυθεί άμεσα, ώστε να μην έχει αρνητικές επιπτώσεις στην ασφάλεια των ασθενών και των εργαζόμενων στα χειρουργεία του νοσοκομείου».

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ