ΠΡΟΣΩΠΑΑΠΟΨΗΓεωργιάδης: 50.000 δωρεάν απογευματινά χειρουργεία από Απρίλιο

Γεωργιάδης: 50.000 δωρεάν απογευματινά χειρουργεία από Απρίλιο

- Advertisement -

Συνολικά 50.000 απογευματινά χειρουργεία θα γίνουν δωρεάν προς τα τέλη Απριλίου, όπως αποκάλυψε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης.

  • Γράφει η Χριστίνα Χατζηπαλαμουτζή

Συνολικά 50.000 απογευματινά χειρουργεία θα γίνουν δωρεάν προς τα τέλη Απριλίου, όπως αποκάλυψε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Μιλώντας στην εκπομπή Αλήθειες με τη Ζήνα, ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι «Από τη λίστα αναμονής των 120.000 ασθενών θα πάμε ανάποδα στη λίστα. Όποιος περιμένει περισσότερο και βρίσκεται στο τέλος της λίστας και αναμένει πολύ, θα λάβει email για να κάνει δωρεάν το απογευματινό χειρουργείο».

«Σκοπός μας είναι όλοι όσοι αναμένουν το χειρουργείο τους πολύ καιρό να χειρουργηθούν δωρεάν κατά προτεραιότητα στα απογευματινά χειρουργεία», όπως δήλωσε ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης.

Νωρίτερα, ο υπουργός Υγείας σε συνέντευξη στην στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα σημείωνε ότι «Τα απογευματινά χειρουργεία είναι μία κουβέντα που γίνεται στην Ελλάδα εδώ και 32 χρόνια. Την πρωτοξεκίνησε η Κυβέρνηση Μητσοτάκη, τη νομοθέτησε εκ νέου η κυβέρνηση Σημίτη, την ξανανομοθέτησε η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, τη νομοθέτησε η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και τώρα την υλοποιούμε εμείς».

Στόχος της μεταρρύθμισης

«Χθες, πρώτη μέρα λειτουργίας, έγιναν απογευματινά χειρουργεία στην Αλεξανδρούπολη, στην Καβάλα και στη Θεσσαλονίκη, στα νοσοκομεία Παπαγεωργίου και ΑΧΕΠΑ. Σήμερα θα κάνουν άλλα 5 νοσοκομεία, αύριο άλλα 10 νοσοκομεία και μέσα σε ένα μήνα θα έχουν μπει σχεδόν όλα τα νοσοκομεία του ΕΣΥ. Άρα, όλοι αυτοί που έλεγαν ότι δεν υπάρχει προσωπικό για τα απογευματινά χειρουργεία, τώρα που σχεδόν όλα τα νοσοκομεία κάνουν, τι λένε;»

«Ο βασικότερος λόγος της μεταρρύθμισης αυτής είναι να καταστήσει το λειτούργημα του γιατρού του ΕΣΥ πιο ελκυστικό, δηλαδή να μπορεί να έχει ο χειρουργός, ο αναισθησιολόγος, ο νοσηλευτής και ο τραυματιοφορέας υψηλότερες αμοιβές. Τους δίνουμε ένα επιπλέον κίνητρο για να έρθουν στο ΕΣΥ».

«Η Υπουργική Απόφαση έχει μέσα ένα παράρτημα όπου έχει όλα τα DRGs, δηλαδή την κοστολόγηση των επεμβατικών πράξεων. Από αυτά τα DRGs, με απόφαση της χειρουργικής ομάδας του νοσοκομείου θα γίνονται τα απογευματινά χειρουργεία που η χειρουργική ομάδα του νοσοκομείου κρίνει ότι μπορεί να εκτελέσει. Αναφερόμαστε πάντα σε ψυχρά τακτικά χειρουργεία. Άρα, ούτε μεταμοσχεύσεις θα γίνουν, ούτε επείγουσα εγχείρηση σκωληκοειδίτιδας θα γίνει» τονίζει ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης.

«Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας, που είναι το νοσοκομείο με τη μεγαλύτερη συμμετοχή στα απογευματινά χειρουργεία από όλη την Ελλάδα, και θέλω να τους ευχαριστήσω γι΄ αυτό, θα γίνουν σήμερα πέντε επεμβάσεις καταρράκτη. Όταν τους ρώτησα “γιατί τόσο μεγάλη ζήτηση” μου απάντησαν ότι η διαφορά της τιμής σε σχέση με τον ιδιωτικό τομέα είναι πάρα πολύ μεγάλη. Άρα, αυτοί οι πέντε που θα χειρουργηθούν σήμερα το απόγευμα φεύγουν από τη λίστα των πρωινών χειορυργείων και πέντε συμπολίτες μας που ήταν σε αναμονή θα χειρουργηθούν νωρίτερα».

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ