Δημόσια ΥγείαFDA: NAI στα επικαιροποιημένα εμβόλια Pfizer -Moderna για παιδιά

FDA: NAI στα επικαιροποιημένα εμβόλια Pfizer -Moderna για παιδιά

- Advertisement -

Τα επικαιροποιημένα δισθενή αναμνηστικά εμβόλια Pfizer και Moderna κατά της Covid-19 για παιδιά μικρότερης ηλικίας ενέκρινε ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA).

Τα επικαιροποιημένα δισθενή αναμνηστικά εμβόλια Pfizer και Moderna κατά της Covid-19 για παιδιά μικρότερης ηλικίας ενέκρινε ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA).

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το Reuters, το αναμνηστικό εμβόλιο της Pfizer έχει εγκριθεί για παιδιά ηλικίας 5 ετών και άνω και το αναμνηστικό της Moderna για παιδιά ηλικίας 6 ετών και άνω.

Όταν τα νέα ενισχυτικά εμβόλια εγκρίθηκαν αρχικά προς χρήση τον Σεπτέμβριο, το ενισχυτικό της Pfizer ήταν διαθέσιμο μόνο για άτομα ηλικίας 12 ετών και άνω και το ενισχυτικό της Moderna για άτομα ηλικίας 18 ετών και άνω.

Ο FDA αναφέρει ότι τα παιδιά μπορούν να λάβουν την αναμνηστική δόση τουλάχιστον δύο μήνες μετά την ολοκλήρωση της αρχικής σειράς ή τη λήψη ξεχωριστής αναμνηστικής δόσης.

«Δεδομένου ότι τα παιδιά έχουν επιστρέψει στα σχολεία αυτοπροσώπως και οι άνθρωποι επανέρχονται σε συμπεριφορές και δραστηριότητες που προϋπήρχαν της πανδημίας, υπάρχει πιθανότητα αυξημένου κινδύνου έκθεσης στον ιό που προκαλεί τη λοίμωξη», δήλωσε ο Dr. Πίτερ Μαρκς, διευθυντής του Κέντρου Αξιολόγησης και Έρευνας Βιολογικών Προϊόντων του FDA. «Ο εμβολιασμός παραμένει το πιο αποτελεσματικό μέτρο για την πρόληψη των σοβαρών συνεπειών της Covid-19, συμπεριλαμβανομένης της νοσηλείας και του θανάτου» πρόσθεσε.

Μακροχρόνιες επιπτώσεις

«Ενώ σε μεγάλο βαθμό ισχύει ότι η Covid-19 τείνει να είναι λιγότερο σοβαρή στα παιδιά από ό,τι στους ενήλικες, περισσότερα παιδιά νόσησαν και νοσηλεύτηκαν στα νέα κύματα της πανδημίας. Τα παιδιά μπορεί επίσης να εμφανίσουν μακροχρόνιες επιπτώσεις, ακόμη και μετά από αρχικά ήπια νόσο» συμπλήρωσε ο Μαρκς.

Το επικαιροποιημένο αναμνηστικό προστατεύει ειδικά από τις υποπαραλλαγές omicron BA.4 και BA.5, οι οποίες ευθύνονται για την πλειονότητα των λοιμώξεων Covid-19 στις ΗΠΑ.

Η υποπαραλλαγή BA.5 του Omicron παραμένει επί του παρόντος το κυρίαρχο στέλεχος, αντιπροσωπεύοντας σχεδόν το 79% των περιπτώσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Περίπου 11,5 εκατομμύρια άνθρωποι έλαβαν τις ενημερωμένες λήψεις κατά τις πρώτες πέντε εβδομάδες κυκλοφορίας τον περασμένο μήνα, το οποίο αντιπροσωπεύει μόλις το 5,4% των ατόμων ηλικίας 12 ετών και άνω που πληρούν τις προϋποθέσεις.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ