Δημόσια ΥγείαΦαρμακοποιός: Δίνουν έως και 1.000 ευρώ για μαϊμού θετικό rapid test

Φαρμακοποιός: Δίνουν έως και 1.000 ευρώ για μαϊμού θετικό rapid test

- Advertisement -

Το χέρι βαθειά στην τσέπη είναι διατεθειμένοι να βάλουν κάποιοι συμπολίτες μας, προκειμένου να αποκτήσουν ένα «μαϊμού» θετικό rapid test, ώστε να κυκλοφορούν ελεύθερα για ένα εξάμηνο.

Το χέρι βαθειά στην τσέπη είναι διατεθειμένοι να βάλουν κάποιοι συμπολίτες μας, προκειμένου να αποκτήσουν ένα «μαϊμού» θετικό rapid test, ώστε να κυκλοφορούν ελεύθερα για ένα εξάμηνο.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Στην αποκάλυψη ότι έχουν σημειωθεί περιστατικά πολιτών που προσέφεραν από 500 έως 1.000 ευρώ για τον σκοπό αυτό, προέβη ο φαρμακοποιός κ. Κώστας Μανωλόπουλος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ

Συγκεκριμένα, δήλωσε πως συνήθως αυτές οι οχλήσεις είναι τηλεφωνικές, από άτομα που συνήθως δεν γνωρίζουν, ενώ σπανιότερα είναι άτομα της γειτονιάς, που είτε θέλουν να πάνε μια βόλτα, είτε συστήνονται ως αθλητές που χρειάζονται σε συχνή βάση να κάνουν τεστ και δεν προλαβαίνουν.

Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά είπε, σε δύο περιπτώσεις στην επαρχία, πολίτες προσέφεραν. σε φαρμακοποιούς από 500 μέχρι και 1000 ευρώ για να τους δηλώσουν ψευδώς θετικούς. ελέγχους. Το κάνουν «με το σκεπτικό ότι θα γλιτώσει τα rapid και πως για ένα εξάμηνο κυκλοφορεί ελεύθερος».

Σε ερώτηση για ποιο λόγο ενδέχεται να καταφεύγουν σε αυτήν τη λύση, ο κ. Μανωλόπουλος εκτίμησε πως γίνεται υπό τον φόβο ότι θα βγουν θετικοί. Ετσι, δίνουν 20 ευρώ, ώστε να δηλωθεί το εικονικό τεστ τους ως αρνητικό.

«Φοβούνται ακόμα και το 1% της θετικότητας, γι’ αυτό προβαίνουν σε παραβατικές συμπεριφορές και μπλέκουν ενδεχομένως και συναδέλφους», είπε χαρακτηριστικά. Ωστόσο, δήλωσε πως δεν έχει γίνει καμία επώνυμη καταγγελία μέχρις στιγμής στον Φαρμακευτικό Σύλλογο.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ