Δημόσια ΥγείαΦαρμακοποιοί: Οι αυξήσεις στα γενόσημα προκαλούν αντιδράσεις

Φαρμακοποιοί: Οι αυξήσεις στα γενόσημα προκαλούν αντιδράσεις

- Advertisement -

Οι φαρμακοποιοί καταγγέλλουν πως δέχονται διαμαρτυρίες από τους ασφαλισμένους όταν τους ενημερώνουν για τις νέες τιμές των φαρμάκων

Οι φαρμακοποιοί καταγγέλλουν πως δέχονται διαμαρτυρίες από τους ασφαλισμένους όταν τους ενημερώνουν για τις νέες τιμές των φαρμάκων

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Δέκτες αντιδράσεων από τους ασφαλισμένους για αυξήσεις στη συμμετοχή τους στα γενόσημα φάρμακα γίνονται οι φαρμακοποιοί, όπως καταγγέλλει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής (ΦΣΑ).

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, από τη Δευτέρα 12/2 που άρχισε να ισχύει το νέο δελτίο τιμών στα φάρμακα και ενσωματώθηκε η εξίσωση ασφαλιστικής με λιανική τιμή για τα γενόσημα – κάτι που δεν ίσχυε μέχρι σήμερα – οι ασφαλισμένοι διαμαρτύρονται.

«Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής συμμεριζόμενος την δίκαιη αγανάκτηση των πολιτών θέλει να διευκρινίσει ότι:

1. Οι φαρμακοποιοί δεν φέρουν καμία ευθύνη για τον καθορισμό των τιμών των φαρμάκων.

2. Οι αυξήσεις στις συμμέτοχες συγκεκριμένων, κυρίως γενοσήμων φαρμάκων, φθάνουν ακόμα και το 80%.

3. Η επιβάρυνση αφορά σε πάνω από 1.700 γενόσημα φάρμακα

4. Οι λιανικές και ασφαλιστικές τιμές των φαρμάκων καθορίζονται από το Υπουργείο Υγείας και οι φαρμακοποιοί δεν έχουν οποιαδήποτε ευθύνη».

Ο ΦΣΑ, επικαλούμενος δημοσιεύματα, σημειώνει ότι η επιβάρυνση των ασφαλισμένων θα είναι της τάξης των 30 εκατ. ευρώ. «Αυτό θα είναι και το ποσό που θα ωφεληθούν οι φαρμακευτικές εταιρίες καταβάλλοντας αντίστοιχα λιγότερο claw back στον ΕΟΠΥΥ. Προφανώς και αυτό είναι κυβερνητική επιλογή, στην οποία και είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι», καταλήγει η ανακοίνωση.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ