Δημόσια ΥγείαΈξι κρούσματα εργαζομένων στο νοσοκομείο Γεννηματάς με κορωνοϊό

Έξι κρούσματα εργαζομένων στο νοσοκομείο Γεννηματάς με κορωνοϊό

- Advertisement -

Θετικοί στον κορωνοϊό βρέθηκαν, σήμερα, εργαζόμενοι στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο «Γεννηματάς» με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός.

Θετικοί στον κορωνοϊό βρέθηκαν, σήμερα, εργαζόμενοι στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο «Γεννηματάς» με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Τα κρούσματα προέρχονται από το κτίριο Διοίκησης του Νοσοκομείου, το οποίο και θα παραμείνει από σήμερα κλειστά. Σύμφωνα με τον Διοικητή του «Γεννηματάς» οι διοικητικές υπηρεσίες θα λειτουργήσουν, εκ νέου, το συντομότερο δυνατό καθώς ήδη απολυμαίνονται οι χώροι.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα μέχρι στιγμής κρούσματα είναι έξι, μεταξύ των οποίων και νοσηλευτές ενώ έχουν ληφθεί κι άλλα δείγματα που έχουν σταλεί για εργαστηριακό έλεγχο.

Tα άγνωστα συμπτώματα στον κορωνοϊό

Σε συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα «Frankfurter Allgemeine Zeitung», o ιολόγος κ. Χέντρικ Στρέεκ ανέλυσε τα συμπεράσματα της μελέτης των συναδέλφων του που επισκέφθηκαν πάνω από 100 ασθενείς που είχαν νοσήσει από τον κορωνοϊό.

«Με τους συναδέλφους μου από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Βόννης επισκεφθήκαμε ασθενείς που βρίσκονταν σε αυτοαπομόνωση. Δηλαδή στο σπίτι τους. Δεν είχαν εμφανίσει σοβαρά συμπτώματα, κι έτσι ανακαλύψαμε νέα», επισημαίνει ο Γερμανός επιστήμονας. Ο ίδιος προσθέτει ότι οι περισσότεροι ασθενείς παραπονούνταν για απώλεια όσφρησης και γεύσης. Τα συμπτώματα υπήρχαν επί αρκετές ημέρες και μάλιστα προτού εμφανίσουν συμπτώματα της νόσου.

«Σχεδόν όλοι οι ασθενείς τους οποίους επισκεφθήκαμε, κι αυτό σημαίνει για τα δύο τρίτα των ασθενών, μας περιέγραφαν ότι είχαν απώλεια όσφρησης και γεύσης που διήρκεσε αρκετές ημέρες», εξηγεί ο καθηγητής κ. Χέντρικ Στρέεκ σχετικά με τον κορωνοϊό.

«Για παράδειγμα, μία μητέρα δεν μπορούσε να μυρίσει την λερωμένη πάνα του μωρού της, άλλοι δεν μπορούσαν να μυρίσουν το σαμπουάν τους ενώ υπήρξαν και αυτοί που έτρωγαν και δεν καταλάβαιναν τι έβαζαν στο στόμα τους», προσθέτει.

«Επιπλέον, το 30% των ασθενών είχαν διάρροια, ποοσοστό υψηλότερο από αυτό που αναμέναμε», τονίζει ο Γερμανός ιολόγος.

«Μέχρι σήμερα, τα συμπτώματα που γνωρίζουμε για τον Covid-19 είναι πυρετός, πονόλαιμος, ξηρός βήχας, δύσπνοια, πόνος στους μύες και τις αρθρώσεις, κόπωση, κεφαλαλγία και σπανίως διάρροια. Τώρα όμως με τη μελέτη μας διευρύνεται ο κατάλογος των συμπτωμάτων του ιού», τονίζει.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ